Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti ŽUPANIJA – 7 NOVIH SLUČAJEVA ZARAZE KORONA VIRUSOM

ŽUPANIJA – 7 NOVIH SLUČAJEVA ZARAZE KORONA VIRUSOM

729
0
Podijeli objavu

Kako doznajemo od Stožera Civilne zaštite Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 7 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2.

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina):

grad Slavonski Brod (4) te po jedna zaražena osoba sa područja općina Klakar, Donji Andrijevci i Vrpolje.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 704, dok je broj aktivnih slučajeva 47.

Hospitalizirano je 7 osoba (2 osobe više nego prethodni dan) od čega je jedna hospitalizirana osoba na respiratoru.

Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalaze ukupno 352 osobe (49 osoba manje nego prethodni dan).

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije istih te na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 ukoliko ih ipak organiziraju ili na njima sudjeluju. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.