Naslovnica OPĆINE Davor UDRUGA “STUDIO B” – PROTEKLO TREĆE VREDNOVANJE PROJEKTA “ZAPOSLENA ŽENA ZA AKTIVNU...

UDRUGA “STUDIO B” – PROTEKLO TREĆE VREDNOVANJE PROJEKTA “ZAPOSLENA ŽENA ZA AKTIVNU ZAJEDNICU”

936
0
Podijeli objavu

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja „Studio B“ od veljače 2019. godine provodi projekt „Zaposlena žena za aktivnu zajednicu“ koji je odobren na pozivu Zaželi – program zapošljavanja žena.

Kroz projekt 4 korisnice, žene starije od 50 godina, prošle su edukaciju za gerontodomaćice, nakon čega su se s prvim srpnja 2019. zaposlile na poslovima pružanja usluge pomoći u kući za ukupno 20 krajnjih korisnika.

Nakon 16 mjeseci pružanja usluge koordinatorica projekta provela je treće vrednovanje usluge kod krajnjih korisnika, kako bismo ustanovilli njihovu razinu zadovoljstva pruženim uslugama, te saznali ukoliko nešto u pristupu treba mijenjati, a u svrhu što kvalitetnijeg pružanja usluge našim korisnicima.

Vrednovanje je provedeno putem anketnog upitnika koji je koordinatorica projekta pripremila u suradnji s psihologinjom Manuelom Strinavić, članicom projektnog tima, kako bismo što bolje prilagodili pitanja krajnjim korisnicima i dobili što relevantnije i realnije podatke.

Tijekom listopada koordinatorica je obišla sve krajnje korisnike_ice. Rezultati vrednovanja pokazali su se izvrsnim! Korisnici/ice su u potpunosti zadovoljni svojim gerontodomaćicama u smislu pristojnog i ugodnog ophođenja; kvalitetom pruženih usluga; razinom komunikacije sa svojom gerontodomaćicom; vremenskom količinom pružene usluge, te opsegom poslova koje gerontodomaćica obavlja kod njih, te je prosječna ocjena na sva ova pitanja 5,0!

Također, svih 20 krajnjih korisnika/ica smatra uslugu pomoći u kući iznimno važnom, te smatraju da im značajno podiže kvalitetu života.

Što se osjećaja krajnjih korisnika_ica vezano uz uslugu pomoći u kući tiče svih 20 izražava zahvalnost, njih 11 ističe kako se osjeća manje usamljeno, njih 9 je istaknulo i osjećaj prihvaćenosti, a njih 7 da se osjeća sretno.

Projektni tim je izrazito zadovoljan rezultatima vrednovanja koji su nam pokazali da je provedba projekta uspješna u postizanju zacrtanih ciljeva čime se dokazuje i visoka vrijednost provedbe ovog programa u lokalnoj zajednici, što nas motivira za nastavak provedbe projekta.

Podsjetimo, projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 1.086.860,70 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava. Projekt se provodi u partnerstvu s Općinom Davor, Centrom za socijalnu skrb Nova Gradiška i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – PU Slavonski Brod.

Udruga Studio B