Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti ŽUPANIJA – 71 NOVOZARAŽENA OSOBA OD KORONA VIRUSA ZA PROTEKLI VIKEND –...

ŽUPANIJA – 71 NOVOZARAŽENA OSOBA OD KORONA VIRUSA ZA PROTEKLI VIKEND – 1 OSOBA PREMINULA, 8 NOVOZARAŽENIH JE IZ NOVE GRADIŠKE

906
0
Podijeli objavu

PRIOPĆENJE CIBILNOG STOŽERA BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE ZA NEDJELJU 25. LISTOPADA 2020.59 NOVIH POZITIVNIH OSOBA U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI.

1 OSOBA PREMINULA

U zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 59 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te 2 slučaja zaraze osoba s prebivalištem u drugoj županiji, a koje su testirane u Slavonskom Brodu. To je do sada najveći broj zaraženih osoba u 24-satnom razdoblju u Brodsko-posavskoj županiji od početka epidemije.

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina):

Grad Slavonski Brod (18), grad Nova Gradiška (6), općina Nova Kapela (2), općina Oriovac (2), općina Sibinj (2) te po jedna zaražena osoba sa područja općina Cernik, Garčin i Gundinci. Za preostalih 26 osoba u tijeku je epidemiološka obrada.

U slavonskobrodskoj bolnici preminula je jedna muška osoba (1966. godište). 

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 945, dok je broj aktivnih slučajeva 204. Od početka epidemije na području Brodsko-posavske županije preminulo je ukupno 7 osoba.

Hospitalizirano je ukupno 25 osoba (3 osobe više nego prethodni dan) od čega 20 osoba u slavonskobrodskoj bolnici te 5 osoba u novogradiškoj bolnici. Jedna hospitalizirana osoba je na respiratoru.

U zadnja dva tjedna broj hospitaliziranih osoba u Brodsko-posavskoj županiji se utrostručio.

Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 777 osoba (6 osoba manje nego prethodni dan).


PRIOPĆENJE ZA SUBOTU 23. LISTOPADA 2020.12 NOVIH POZITIVNIH OSOBA U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI.

U zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 12 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2.

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina):

Grad Slavonski Brod (5), grad Nova Gradiška (2) te po jedna zaražena osoba sa područja općina Stara Gradiška, Gornji Bogićevci, Staro Petrovo Selo, Donji Andrijevci i Velika Kopanica.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 900, dok je broj aktivnih slučajeva 175.

Hospitalizirane su ukupno 22 osobe (1 osoba više nego prethodni dan) od čega 18 osoba u slavonskobrodskoj bolnici te 4 osobe u novogradiškoj bolnici. Jedna hospitalizirana osoba je na respiratoru.

Zbog značajnog povećanja broja novozaraženih osoba, kontinuirano se povećava i broj osoba pod mjerom samoizolacije te se trenutno na području Brodsko-posavske županije u samoizolaciji nalaze ukupno 783 osobe (105 osoba više nego prethodni dan).

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije istih te na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 ukoliko ih ipak organiziraju ili na njima sudjeluju. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.