Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti „DONIRAJ KILOMETRE ZA BANOVINU” – DONACIJSKA UTRKA 112 ZA POMOĆ POTRESIMA STRADALOM...

„DONIRAJ KILOMETRE ZA BANOVINU” – DONACIJSKA UTRKA 112 ZA POMOĆ POTRESIMA STRADALOM PODRUČJU

717
0
Podijeli objavu

Ravnateljstvo civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova i Brodsko-posavska županija organiziraju virtualnu donacijsku utrku za stradale u katastrofalnom potresu pod nazivom „Doniraj kilometre za Banovinu”.

Virtualna donacijska utrka je nastavak desetogodišnje tradicije obilježavanja Dana jedinstvenog europskog broja 112 rekreativnim trčanjem građana i pripadnika žurnih službi. Građani će, osim trčanjem, moći sudjelovati i hodanjem te vožnjom bicikla na 5 km.

Zainteresirani se od 1. veljače mogu prijaviti putem on-line platforme stoperica.hr gdje mogu pronaći i sve ostale informacije o utrci.

Virtualna utrka će službeno početi 11.2. u 11,02 sati i trajati će do 14.2. do 24,00 sata.

Za sudjelovanje u utrci ne naplaćuje se startnina. Brodsko-posavska županija će otkupiti kilometre od svakog sudionika rekreativnog trčanja, hodanja i vožnje biciklom po cijeni od 1kn/km.

Cjelokupni iznos kojim će Brodsko-posavska županija otkupiti kilometre sudionika bit će uplaćen za pomoć Petrinji, Sisku, Glini i okolici na poseban račun Vlade Republike Hrvatske. 

Svi koji žele osobno financijski pomoći stanovnicima na potresom stradalom području mogu uplatiti donaciju on-line kartičnom uplatom donacija (Visa i Mastercard) iz Hrvatske, Europske unije i trećih zemalja.

Web lokacija na kojoj se može obaviti on-line plaćanje dostupna je na poveznici: https://donacijemfin.gov.hr/

Izvor: Brodsko-posavska županija