Naslovnica POLITIKA NA ČELU S DR. RAKAS-VUJČIĆ GO SDP-a DRŽI DO TRADICIJE – OBILJEŽILI...

NA ČELU S DR. RAKAS-VUJČIĆ GO SDP-a DRŽI DO TRADICIJE – OBILJEŽILI MEĐUNARODNI DAN ŽENA

918
0
Podijeli objavu

Povodom Međunarodnog dana žena, Gradski ogranak SDP-a Nova Gradiška, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera,  tradicionalno je podijelio karanfile svojim sugrađankama.

„Ovo je bila odlična prilika za druženje s članicama i simpatizerkama“ – kako je naglasila predsjednica Gradskog vijeća Grada Nova Gradiška i članica SPD-a Ljepša Rakas Vujčić. 

Također nas je sve podsjetila na važnost poštivanja važeće legislative vezane za ravnopravnost spolova, jer udio žena na rukovodećim radnim mjestima je manji od 10%, žene zarađuju 12,5 % manje od muškaraca, imaju 17% manju mirovinu, u udžbenicima su majke, kućanice, njegovateljice ,kuharice, a vise žena nego muškaraca upisuje fakultet, više žena magistrira i doktorira. Akciji je prisustvovao i povjerenik Franjo Kikić, kao i mnoge članice i članovi, kao i simpatizerke i simpatizeri SDP-a Nova Gradiška.

Ivana Trupina i Franjo Kikić

Mi socijaldemokrati borimo se za pravedno, solidarno i ravnopravno društvo u kojem žene nisu zastrašene, podcijenjene i politički marginalizirane. Hrvatska mora biti zemlja u kojoj se prava žena ne dokidaju i ne smanjuju. Naša svakodnevica je razlog za glasan otpor. Živio 8. mart, Međunarodni dan žena!

SDP Nova Gradiška