Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti 17 NOVOZARAŽENIH OSOBA U ŽUPANIJI

17 NOVOZARAŽENIH OSOBA U ŽUPANIJI

687
0
Podijeli objavu

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 17 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem).

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina):

Grad Nova Gradiška i općina Rešetari (po 4), grad Slavonski Brod (3), općina Dragalić (2) te općine Davor, Okučani, Stara Gradiška i Vrbje (po 1).

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 8.577, dok je broj aktivnih slučajeva smanjen sa 126 na 125.

Trenutna 7-dnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 99, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 192.

U zadnja 24 sata nije bilo preminulih osoba od COVID-19.Hospitalizirane su ukupno 44 osobe (isto kao i prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 20 osoba, a u novogradiškoj bolnici 24 osobe. Četiri hospitalizirane osobe su na respiratoru (isto kao i prethodni dan).

Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 571 osoba (66 osoba više nego prethodni dan).

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane koji se žele cijepiti protiv COVID-19 da se jave i predbilježe kod svog obiteljskog liječnika kako bi pravovremeno bili obaviješteni o terminu i mjestu cijepljenja.

Izvor: Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije