Naslovnica TOP NEWS UGNG – S POŠTOVANJEM OBILJEŽILI MEĐUNARODNI DAN ŽENA

UGNG – S POŠTOVANJEM OBILJEŽILI MEĐUNARODNI DAN ŽENA

904
0
Podijeli objavu

Iako je i ove godine zbog pandemije koronavirusa izostalo tradicionalno okupljanje uz Međunarodni dan žena, 8. ožujak, Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška darivala je svoje članice.

Uz prigodni poklon i neizostavni cvijet izrazili su poštovanje i pažnju za 32 članice i zaposlenice Udruge i na taj im način uputili dostojanstvenu čestitku. Svakoj je ovaj dar uručen osobno uz poštivanje epidemioloških mjera, a učinili su to Josip, Kristijan, Stjepan, Alen i Antonio.

No u Udruzi o svojim članicama, ali i korisnicama brojnih usluga kroz projekte i tijekom godine vode brigu, skrb i potvrđuju djelima u svakodnevnom životu koliko su im važne, koliko ih cijene i smatraju ravnopravnim članicama društva.

Podsjetimo!
Međunarodni dan žena je dan kada žene žele upozoriti i progovoriti o svojim pravima, neravnopravnom položaju s muškarcima i ulozi u društvu, a ove se godine taj dan obilježava pod sloganom “Izaberi izazov”.

Međunarodni dan žena obilježava se kao podsjetnik na prosvjed kojim su tekstilne radnice 8. ožujka 1857. u New Yorku zatražile bolje uvjete rada i veće plaće. Žene su nastavljale štrajkati – pod sloganom “Kruh i ruže”. Kruh je simbolizirao gospodarsku sigurnost, a ruže bolju kvalitetu života.

Izvor: UGNG