Naslovnica CRNA KRONIKA POBJEGAO SA MJESTA NESREĆE I OSTAVIO TEŠKO OZLIJEĐENU OSOBU NE PRUŽIVŠI POMOĆ

POBJEGAO SA MJESTA NESREĆE I OSTAVIO TEŠKO OZLIJEĐENU OSOBU NE PRUŽIVŠI POMOĆ

863
0
Podijeli objavu
Foto: PU brodsko-posavska

U petak (12. ožujka), policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom (državljanin Bugarske), na okolnosti počinjenja dva kaznena djela.

Naime, dana 11. ožujka, u 21.55 sati, na autocesti A3, kod Starog Petrovog Sela, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena.

Do prometne nesreće je došlo jer je 21-godišnjak upravljajući osobnim automobilom (bugarskih nacionalnih i registracijskih oznaka), zbog ne držanja strane kretanja prešao na lijevu pretjecajnu prometnu traku u trenutku dok se istom kretao osobni automobil, riječkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 34-godišnjak.

Pritom je došlo do udara jednog vozila u drugo i prevrtanja osobnog automobila (RI registracijskih oznaka) po kolničkoj traci i slijetanja na travnatu površinu.

Nakon toga je 21-godišnjak napustio mjesto događaja ne pruživši pomoć ozlijeđenoj osobi, te se naknadno zaustavio na odmaralištu u Starom Petrovom Selu i pozvao policiju.

U ovoj prometnoj nesreći 34-godišnjak je teško ozlijeđen i zadržan na daljnjem liječenju u bolnici u Novoj Gradiški.

Policijski službenici protiv 21-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i ne pružanja pomoći.

Policijski službenici također protiv obojice vozača podnose prekršajne naloge Općinskom sudu u Slavonsko Brodu, zbog počinjenih prekršaja (nevezivanje zaštitnim sigurnosnim pojasom) iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Izvor: PU BPŽ