Naslovnica KOLUMNE #PROKNJIŽI ME by Mirela Relković JAVNI POZIV ILI JAVNI APEL GRADA NOVE GRADIŠKE?

JAVNI POZIV ILI JAVNI APEL GRADA NOVE GRADIŠKE?

785
0
Podijeli objavu

Mojim sugrađankama i sugrađanima je danas raspisan Javni poziv za dodjelu potpora iz Programa dodjele bespovratnih potpora Grada Nove Gradiške za poticanje razvoja poduzetništva.

Kako u raspisu stoji ciljevi, oni se odnose na:

  • povećanje broja gospodarskih subjekata,
  • smanjenje financijskih izdataka poduzetnika,
  • poticanje razvoja poduzetničkih sposobnosti i boljeg informiranja te
  • podizanje razine poduzetničkih usluga uz rast zaposlenosti.

Kada već informiram poduzetničku javnost, pa da podijelim i punu informaciju, tko može koristiti ove potpore?

Korisnici sredstava potpore po ovom Programu mogu biti postojeći i novi mikro i mali poduzetnici koji su u cijelosti u privatnom vlasništvu a posluju i imaju registrirano  sjedište na području Grada, izuzev trgovačkih društava kojima je Grad osnivač ili ima vlasnički udio u temeljnom kapitalu, te oni koji nisu u radnom odnosu kod drugih poslodavaca.

Uvjeti:

  • najmanje jedan (1) zaposleni na neodređeno vrijeme, uključujući vlasnika/cu.
  • podnositelj zahtjeva je dužan dostaviti potvrdu nadležne Porezne uprave da nije u sustavu PDV-a. Sve zakonom regulirane pristojbe nisu prihvatljiv trošak.

Temeljem ovog Programa pojedinom korisniku  može se u jednoj kalendarskoj godini odobriti više vrsta potpora do najvišeg ukupnog iznosa od 30.000,00 kuna.

Obrasce zahtjeva za dodjelu potpora te predmetni Javni poziv može se preuzeti u Gradu Nova Gradiška, Upravni odjel za komunalne djelatnosti, Odsjek za gospodarstvo razvoj i EU fondove (u daljnjem tekstu Odjel), soba 60, III. kat na adresi Trg kralja Tomislava 1, te na službenoj stranici Grada www.novagradiska.hr. Ostale informacije mogu se zatražiti na broj telefona 366-095.

E sada kada smo definirali okvire mene, a vjerujem i brojne građane i poduzetnice i poduzetnike zanima zašto do sada nije bilo ovakvih javnih poziva? Zašto se ovakav javni poziv objavljuje uoči izbora? Zašto se komuniciralo da sredstava nema – kada ovaj poziv tvrdi suprotno?

Je su li to mrvice na nahrane „narod“ ili vodeće elite podcjenjuju svoj narod?

Čekaju li se svaki puta neki od izbora da bi se zakrpale rupe i na brzinu odobrovoljili građani?

Najbolja Nova Gradiška

Mirela Relković #ProknjižiMe