Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti ČAK 172 NOVOZARAŽENIH U ŽUPANIJI – DVIJE OSOBE PREMINULE

ČAK 172 NOVOZARAŽENIH U ŽUPANIJI – DVIJE OSOBE PREMINULE

785
0
Podijeli objavu

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije potvrđena su 172 nova pozitivna nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđena PCR uređajem).

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina):

Grad Slavonski Brod (49), grad Nova Gradiška (27), općine Donji Andrijevci i Staro Petrovo Selo (po 9), općine Garčin i Klakar (po 8), općina Sibinj (6), općine Bebrina, Okučani, Sikirevci i Vrpolje (po 5), općine Brodski Stupnik, Nova Kapela i Vrbje (po 4), općine Gornja Vrba, Gornji Bogićevci i Slavonski Šamac (po 3), općine Bukovlje, Cernik, Dragalić, Oriovac, Rešetari i Stara Gradiška (po 2) te općine Davor, Podcrkavlje i Velika Kopanica (po 1).

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 10.515, oporavilo se 9.714 osoba, dok je broj aktivnih slučajeva povećan sa 520 na 608.

Trenutna 7-dnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 421, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 753.

U zadnja 24 sata preminule su dvije osobe u slavonskobrodskoj Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“ (Ž – 1935. i M – 1954.).

Ukupan broj preminulih osoba od COVID-19 na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 193.

Hospitalizirano je ukupno 77 osoba (isto kao i prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 50 osoba, a u novogradiškoj bolnici 27 osoba. Osam hospitaliziranih osoba je na respiratoru (isto kao i prethodni dan).

Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 997 osoba (35 osoba manje nego prethodni dan).

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve punoljetne građane koji se žele cijepiti protiv COVID-19 da se jave i predbilježe kod svog obiteljskog liječnika kako bi pravovremeno bili obaviješteni o terminu i mjestu cijepljenja.

Izvor: Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije