Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti 85 NOVOZARAŽENIH U ŽUPANIJI – 957 OSOBA U SAMOIZOLACIJI

85 NOVOZARAŽENIH U ŽUPANIJI – 957 OSOBA U SAMOIZOLACIJI

653
0
Podijeli objavu

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije potvrđeno je 85 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem).

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina):

Grad Slavonski Brod (45), grad Nova Gradiška (7), općina Rešetari (5), općina Brodski Stupnik (4), općine Bukovlje, Klakar i Sibinj (po 3), općine Bebrina, Garčin, Podcrkavlje i Vrpolje (po 2) te općine Donji Andrijevci, Okučani, Oprisavci, Oriovac, Sikirevci, Slavonski Šamac i Staro Petrovo Selo (po 1).

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 10.600.

Trenutna 7-dnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 437, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 788.

U zadnja 24 sata nije bilo preminulih osoba od COVID-19. 

Hospitalizirano je ukupno 77 osoba (isto kao i prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 46 osoba, a u novogradiškoj bolnici 31 osoba. Deset hospitaliziranih osoba je na respiratoru (2 osobe više nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 9 osoba, a u novogradiškoj bolnici 1 osoba.

Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 957 osoba (40 osoba manje nego prethodni dan).

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve punoljetne građane koji se žele cijepiti protiv COVID-19 da se jave i predbilježe kod svog obiteljskog liječnika kako bi pravovremeno bili obaviješteni o terminu i mjestu cijepljenja.

Izvor: Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije