Naslovnica GRAD DINKA MATIJEVIĆ IZABRANA ZA PREDSJEDNICU GRADSKOG VIJEĆA

DINKA MATIJEVIĆ IZABRANA ZA PREDSJEDNICU GRADSKOG VIJEĆA

1272
0
Podijeli objavu

Autor: Franjo Samardžić

Na jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Dinka Matijević (Grupa birača Vinka Grgića) izabrana je za predsjednicu Gradskog vijeća Grada Nova Gradiška u narednom mandatu gradske predstavničke vlasti.

Za potpredsjednike su izabrani Marijan Radić (Grupa birača Vinka Grgića) i Tomislav Bećirević (Hrvatska demokratska zajednica). 

Sjednica, kojom je na početku predsjedao Zlatko Zebić, održana je u nazočnosti gradonačelnika Vinka Grgića i njegovog zamjenika Borislava Vidošića

Vijećnici su upoznati s rezultatima izbora za izbor članova Gradskog vijeća  održanim 16. svibnja. Izvješće je podnijela  predsjednica Mandatnog povjerenstva Marijana Škara Ivković.

Verificirani su mandati Marije Bradašić Mikolčević i Sare Šefer koje će vijećničku dužnost obnašati umjesto gradonačelnika Vinka Grgića i njegovog zamjenika Borislava Vidošića, koji su svoje mandate vijećnika stavili u mirovanje zbog nespojivosti obnašanja dužnosti. 

Nakon Zlatka Zebića sjednicu je vodila Dinka Matijević. 

Vijećnici su dali i potpisali svečanu prisegu. Sve odluke su donijeli jednoglasno. 

Članovi Gradskog vijeća su: DINKA MATIJEVIĆ, MARIJAN RADIĆ, VLATKO GREINER,  MARIJANA ŠKARA IVKOVIĆ,  ZORAN GAZIBARIĆ, JELENA KOVRE, MATEJ ZBORIL, MARIJA BRADAŠIĆ MIKOLČEVIĆ i SARA ŠEFER (Grupa birača Vinka Grgića), DAVORIN SLIŠURIĆ, LJILJANA PTAČNIK, MARIJA MIHALJEVIĆ i TOMISLAV BEĆIREVIĆ (HDZ), LJEPŠA RAKAS VUJČIĆ  i FRANJO KIKIĆ (SDP). 

Sa 50,16 posto potpore birača uvjerljivu izbornu pobjedu ostvarila je Grupa birača Vinka Grgića, koja u Gradskom vijeću ima 9 vijećničkih mjesta. HDZ je dobio potporu od  20,90 posto i 4 vijećnika, a SDP,  vodeća politička opcija u proteklom mandatu, potporu od 13,71 posto i 2 vijećnika. 

  • “Bilo mi je vrlo teško ponovo se odlučiti na politički angažman zbog osjećaja odgovornosti prema gradu i našim sugrađanima jer ova funkcija iziskuje dosta vremena i žrtve po pitanju obitelji i djece. Bila sam  dugo u politici i imam puno političkog iskustva. Donijela sam odluku i  sada sam tu gdje jesam. Moram zahvaliti našim Novogradiščankama i Novogradiščanima koji su svoje povjerenje i glas dali našoj listi. Ja, kao i svi članovi Gradskog vijeća ćemo jednakim žarom biti za sve naše građane i osluškivati njihove potrebe. Puno toga je u planu što se vidi u našim programima.  Očekujem dobru suradnju s članovima Vijeća iz drugih političkih opcija. Idemo raditi i ostvarivati svoje ciljeve.” – kazala jer nakon sjednice predsjednica Gradskog vijeća Dinka Matijević
  • Radostan sam, veseo i idemo raditi. Moja su vrata otvorena svim gradskim vijećnicima. Svi njihovi konstruktivni i korektni prijedlozi koji će se moći financirati će biti uvršteni u projekte Grada. Naši su nam sugrađani dali apsolutnu većinu, to je velika stvar, ali i obveza. Zato otvaramo vrata svima koji žele dobro svome gradu. Vjerujem da će novoizabrana predsjednica Gradskog vijeća svoj posao raditi odgovorno i na korist naših građana, jer je iza nje veliko političko i radno iskustvo. Uvjeren sam da će dobro predsjedati Gradskim vijećem – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić i dodao da ima  pripremljen niz projekata,  da se  vode  ozbiljni razgovori i radi punom parom o čemu će  građani vrlo brzo biti informirani.