Naslovnica EU OPĆINA REŠETARI U NOVOM, PREKO 3 MILIJUNA KUNA VRIJEDNOM EU PROJEKTU

OPĆINA REŠETARI U NOVOM, PREKO 3 MILIJUNA KUNA VRIJEDNOM EU PROJEKTU

782
0
Podijeli objavu

RIJEČ JE PROJEKTU „KREIRAJMO KVALITETNIJI ŽIVOT ZAJEDNO II„ VrijednostI 3.246,450,00 kuna, a isti će realizirati 35 radnih mjesta za teško zapošljive žene.

U srijedu 23. lipnja 2021. godine, načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga u prisustvu ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u hotelu Osijek u Osijeku potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu programa Zaželi- program zapošljavanja žena – Faza II., ugovorene vrijednosti projekta 3.246.450,00 kuna, te je potpisom Ugovora Općina Rešetari ponovno uključena u novi socijalni projekt koji je odobren za financiranje bespovratnim EU novcem.

Riječ je o projektu „Kreirajmo kvalitetniji život zajedno – faza II.“, a koji je na natječaj EU socijalnog fonda prijavljen u partnerstvu sa Centrom za socijalnu skrb Nova Gradiška i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Slavonski Brod.

U njegovu sklopu zaposlit će se ukupno 35 žena na poslovima njege starih i bolesnih osoba, na kojem će se zaposliti žene koje ulaze u skupinu teško zapošljivih osoba, a koje će se brinuti o 220 korisnika na administrativnom području Općine Rešetari.

Kompletna sredstva za njihovo zapošljavanje osigurana su iz EU socijalnog fonda.

Izvor: Općina Rešetari