Naslovnica GRAD GmNg – IGROM INSTALACIJA SVJETLA I BOJA OTVORENA IZLOŽBA IVANE ŠKVORČEVIĆ /VIDEO...

GmNg – IGROM INSTALACIJA SVJETLA I BOJA OTVORENA IZLOŽBA IVANE ŠKVORČEVIĆ /VIDEO + PHOTO/

1130
0
Podijeli objavu

Kako smo i najavili, djelatnici Gradskog muzeja Nova Gradiška jučer su u 19 sati upriličili otvorenje izložbe slika “Iskušavanje slike”… “Svjetlosna instalacija”, mlade novogradiške umjetnice Ivane Škvorčević.

Uvodnu riječ o izložbi i autorici izlagao je viši kustos Miroslav Pišonić dok se autorica Ivana Škvorčević prisutnima obratila sa riječima dobrodošlice oslonivši se konkretno na prethodno Pišonićevo izlaganje.

Događaju je, uz brojne posjetitelje, nazočila i predsjednica Gradskog vijeća i direktorica Turističke zajednice Grada Nove Gradiške Dinka Matijević koja je ujedno i otvorila ovu nadasve zanimljivu, kreativnu i interaktivnu izložbu.

Ivana Škvorčević je nadodala kako ju u umjetnosti uvijek vodi osjećajima, te je istaknula neka svoja iskustva još kada je na razmjeni studenata boravila u Stuttgartu gdje je u samoći male sobice i došla do zamisli igranja sa svjetlosti.

Ova neklasična izložba “slika” osmišljena je na vrlo domišljat način pomoću igre boja, svjetla i podloge, tj. zida izložbenog prostora Gradskog muzeja. Naime, slike nisu klasično postavljene na zidove nego je ovo svojevrsni performans gdje su posjetitelji sami pomoću svjetla i sjena sudionici stvaranja slika i svoje perspektive ove interaktivne i moderne izložbe.

Izložba je otvorena do 19. srpnja.

  • VIŠE O IZLOŽBI DOZNAJTE U SLIJEDEĆEM VIDEU SA OTVORENJA: