Naslovnica NAJAVE KONCERT FILMSKE GLAZBE “CINEMA DE PARADISO” VEČERAS U GRADSKOM PARKU

KONCERT FILMSKE GLAZBE “CINEMA DE PARADISO” VEČERAS U GRADSKOM PARKU

70
0
Podijeli objavu

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta M. A. Relković i Turističke zajednice Grada Nove Gradiške, uz pomoć Grada Nova Gradiška i Ministarstva kulture večeras u 20,30 sati u gradskom parku održat će se kocert filmske glazbe iz poznatih klaska.

Koncert u izvedbi Krešimira Marmelića i Kristina Bjelopavlović Cesar bit će popraćen filmskim isječcima na novopostavljenom filmskom platnu.

Program:
Smile – Charlie Chaplin / Tema iz filma Modern Times – Moderna vremena
My Face Music Book – Matej Meštrović
Canzoneta – Dora Pejačević / Hr. film Kontesa Dora
Somewhere in time – John Barry / Istoimeni film
Ladies in Lavender – Nigel Hess / Istoimeni film
Cinema Paradiso – Ennio & Andrea Morricone/” Love theme”  iz istoimenog filma
Bubamara – tradicionalna / Film “Black cat white cat”
Waltz for Christine – Stacey Hersh / Film “Come Dance With Me”
Jalousie – Tzigane Tango – Jacob Gade
‘Emmanuel’ – Michel Colombie
Il Postino: Theme – John Williams
Tema iz filma Schindlerova lista – John Williams

Tango Por una cabeza / Film “Miris žene” – Carlos Gardel

KREŠIMIR MARMILIĆ, rođen 1961. u Zagrebu. Diplomirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Kristijana Petrovića i prof. Tamare Smirnov. Usavršavao se kod prof. Henryka Kowalskog na Indiana University (SAD). Kao solist, nastupao je u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Švicarskoj, Njemačkoj i Španjolskoj. Vrlo je aktivan u revitalizaciji djela hrvatske glazbene baštine 18. i 19. stoljeća kao i u praizvedbama djela suvremenih hrvatskih autora. Često je nastupao u emisijama HRT–a. Koautor je i izvođač u dokumentarnim filmovima o hrvatskim skladateljima; Krežmi, Jarnoviću i Spadini. Kao urednik i izdavač objavio je i obradio 6 rukopisa nota Franje Krežme pod naslovom «Album». Inicijator je tiskanja djela I.M. Jarnovića i F. Krežme u izdanju MIC-a iz Zagreba. Voditelj je i osnivač gudačkog kvarteta “Cadenza Zagreb” (1995) kao i nekoliko komornih sastava (Komorni trio Crisostomo, Trio i duo Cadenza, Ansambl Croazzolla Concertante,…) s kojima je nastupao na gotovo svim festivalima i pozornicama Hrvatske te na gostovanjima u Italiji, Mađarskoj, Belgiji, Kosovu Albaniji i BiH. Sudjelovao je u orkestrima u SAD, Španjolskoj, Nizozemskoj, Sloveniji te Hrvatskoj. Aktivno koncertno nastupa i surađuje s mnogim istaknutim glazbenicima i ansamblima. CD sa skladbama Franje Krežme, objavio je 2018. godine. Od 1999. u statusu je samostalnog umjetnika.

KRISTINA BJELOPAVLOVIĆ CESAR (Zagreb, 1983.) studij klavira završava na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu (Sretna Meštrovmagistrira (Marina Ambokadze). Usavršavala se na domaćim i inozemnim seminarima (Ph. Fowke, P. Donohoe, A. Valdma, K. H. Kämmerling, E. Indjic, A. Ciccolini, N. Flores). Uspješno je nastupala kao solistica uz ansambl Zagrebačkih solista, Zagrebačku filharmoniju, Dubrovački simfonijski orkestar i Orkestar Opere HNK Ivana pl. Zajca-Rijeka. Laureat je međunarodnog pijanističkog natjecanja u Senigallii, pobjednica međunarodnih pijanističkih natjecanja u Pietra Liguri, Pinerolu, Cortemilii, te dobitnica šest prvih nagrada na Hrvatskim državnim natjecanjima učenika i studenata glazbe (među kojima je i dobitnica apsolutne prve nagrade – kao članica klavirskog dua na natjecanju komornih sastava). Za akademsku godinu 2002./03. dobitnica je Rektorove nagrade. Od 1997. DO 2003. stipendistica je Grada Zagreba. Za nosač zvuka diskografske kuće Orfej snimila je koncerte za klavir i orkestar Silvija Bombardellia i Borisa Papandopula u pratnji Komornog orkestra Simfonijskog orkestra HRT-a. Među važnijim nastupima ističe se serija koncerata po Hrvatskoj u sklopu akcije Više glazbe, manje mina za razminiranje Hrvatske, koncertna turneja po Japanu, zapaženi koncerti u sklopu Zagrebačkih ljetnih večeri, u ciklusu Zagrebački umjetnici zagrebačkoj publici, na Festivalima hrvatske glazbe u Berlinu i u Beču, itd. Djeluje kao članica tria Orient expresto (klavirski duo i udaraljke – Matej Meštrović, Borna Šercar) koji je do sada nastupao diljem Hrvatske i u inozemstvu, 2010. godine dodijeljena im je Nagrada europskog udruženja turističkih novinara za izniman doprinos turizmu. Nekoliko sezona djeluje kao glazbeni suradnik u Zagrebačkom kazalištu mladih. Umjetničku djelatnost upotpunjuje afinitetima prema jazz i popularnoj glazbi čime nadograđuje svoju klasičnu naobrazbu. Kroz posliednje tri godine djeluje u swing&jazz sastavu Tom and the Twisters. 2010. godine sudjeluje u njihovom albumu prvijencu Što ti drugo treba (Croatia Records). Od 2007. godine djeluje kao predavač na Teološkom fakultetu Matija Vlačić Ilirik gdje vodi katedru za glazbene predmete.