Naslovnica EU OPĆINA VRBJE – ZAPOČELE EDUKACIJE PROJEKTA “ZAJEDNO ZA ŽENE”

OPĆINA VRBJE – ZAPOČELE EDUKACIJE PROJEKTA “ZAJEDNO ZA ŽENE”

782
0
Podijeli objavu

Zadnji mjeseci provedbe projekta „Zajedno za žene“ ostali su rezervirani za edukacije žena koje su bile zaposlene na projektu. Šest njih odlučilo se na edukaciju za gerontodomaćice, a četiri na edukaciju za cvjećara/aranžera. Edukaciju za gerntodomaćice odabrale su Sanela, Ana, Janja, Marija, Božana i Nanica i do sad su već uspješno završile zaštitu na radu.

Melita, Ivanka, Ivana i Romana odabrale su se educirati za zanimanje cvjećara/aranžera. Obje edukacije održavaju se tri puta tjedno i naše ih žene redovno i sa zadovoljstvom pohađaju.

Edukacije se provode od strane Pučkog otvorenog učilišta AMC iz Nove Gradiške koje će našim ženama nakon završetka edukacija dodijeliti pripadajuće uvjerenja o osposobljenosti pomoću kojih će postati konkurentnije na tržištu rada.

Želimo našim ženama puno sreće u nastavku njihova obrazovanja koje će im bez sumnje biti od velike koristi u budućem profesionalnom razvoju.

U mjesecu kolovozu provedena je i završna evaluacija s krajnjim korisnicima o zadovoljstvu uslugom. Krajnjim korisnicima postavili smo sedam pitanja na koja su trebali odgovoriti ocjenom od 1-5.

Na pitanje „Koliko ste zadovoljni svojim gerontodomaćicama u smislu pristojnog i ugodnog ophođenja?“ ukupno je dobivena ocjena 4,9; isto kao i na pitanja „Koliko ste zadovoljni kvalitetom pruženih usluga?“, „Koliko ste zadovoljni vremenskom količinom pružene usluge, odnosno odgovara li trenutno vrijeme koje gerontodomaćica provede kod Vas Vašim potrebama?“. Čistom peticom ocijenjene su razina komunikacije s gerontodomaćicama, te opseg poslova koje su one obavljale.

Krajnjim je korisnicima/icama bila jako važna usluga pomoći u kući (4,9) te im je značajno podigla kvalitetu života (4,9).

Na pitanje „Kako se osjećate vezano uz pruženu uslugu?“, zabilježili smo sljedeće rezultate: Sretno se osjeća 44 korisnika; zahvalno se osjeća 49 korisnika; prihvaćeno se osjeća 14 korisnika; manje usamljeno se osjeća 21 korisnik, a dosadno, nezadovoljno i nepovjerljivo ne osjeća se nijedan korisnik.

Posebno smo ponosni na činjenicu kako se od 60 obuhvaćenih korisnika i korisnica njih 58 želi ponovo uključiti u projekt ukoliko dođe do njegova nastavka, i to s istim gerontodomaćicama, što nam je više nego dovoljan pokazatelj kako je aktivnost pružanja usluge pomoći u kući odrađena izvrsno i kako su naše zaposlenice obavljale svoj posao kvalitetno i besprijekorno!

Provedba projekta do sad je prošla i više nego uspješno što je nesumnjivo rezultat odličnog timskog rada, podrške i zadovoljstva u pomaganju onima kojima je to najpotrebnije, a to su definitivno i stariji mještani.

Projekt „Zajedno za žene, UP.02.1.1.13.0116“ je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 928.650,00 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava.

Izvor: Općina Vrbje