Naslovnica KOLUMNE #PROKNJIŽI ME by Mirela Relković KAKVE SAVJETE ŽELITE DOBIVATI OD SVOG RAČUNOVOĐE?

KAKVE SAVJETE ŽELITE DOBIVATI OD SVOG RAČUNOVOĐE?

361
0
Podijeli objavu

U svojoj računovodskoj karijeri susretala sam se i susrećem se s različitim profilima poduzetnica i poduzetnika. Prije sada već više od dvije godine na blogu #ProknjižiMe svrstala sam ih i u nekoliko kategorija. Znatiželjnici i oni koji žele ponešto naučiti o samima sebi, ali i o drugima, osvježite svoje znanje klikom na naslove: Tip poduzetnika „Kako ćemo? Lako ćemo!“, Poduzetnik početnik – igrač na sigurnoPoduzetnik sam povratnikPriča o “mitskom” biću zvanom Poduzetnik – prvi dioPriča o “mitskom” biću zvanom Poduzetnik – drugi dio.

Sljedeće s čime se susrećem svaki dan, a čega sam u potpunosti svjesna i što provodim u praksi jest da se stavljam u poziciju svojih klijenata i pitam se „Što bi moj klijent volio čuti od svog računovođe i koji savjeti su njemu/njoj odnosno za njihovo poslovanje najbitniji“.

Moje iskustvo zna sve ove odgovore, no ono što mi jest cilj potaknuti vas na akciju i komentare.

Stoga što kažete, želite li od svog računovođe dobiti savjete u vezi:

–           Pokretanja novoosnovanog obrta, d.o.o. ili j.d.o.o. – a.

–           Stručnu pomoć u vezi poslovnog plana i poslovne strategije.

–           Zanima li vas kako popraviti svoju bilancu?

–           Želite li da vas vaš računovođa posluša, podrži u poduzetničkom planu i na koncu razumije vaše koncepte i planove?

–           A o dugovima? Bježite li od njih ili ste spremni se suočiti i uz pomoć svog računovođe početi rješavati i to poglavlje poslovanja?

–           Koliko god smatrate da vladate svojim financijama, jeste li sigurni da nemate podmirenih dugovanja?

–           Sami ste toliko stručni i informirati da pišete prijave na razne natječaje i projekte?

–           Upravljate li svojim budžetima mudro ili to je vrlina u kojoj bi ipak bilo bolje potražiti pomoć računovođe?

–           Planirate nova zaposlenja, ipak ovdje ključnu ulogu opet vodi računovođa jer ona/on zna cijenu zaposlenja, uvođenja u posao i trošak               plaća, a da ta novo zaposlena osoba pridonosi rezultatima firme. Isto tako i izračun plaća i sva ostala potrebna administracija pri                         zapošljavanju.

–           Sami vodite inventar?

–           A što je sa zalihama, sami ih vodite?

I tako redom…. a za ostatak čekam vaše komentare… Kakve savjete želite dobivati od svog računovođe?

Mirela Relković #ProknjižiMe