Naslovnica TOP NEWS POU MAR – POZNATE BASNE ODUŠEVILE POSJETITELJE DOMA KULTURE

POU MAR – POZNATE BASNE ODUŠEVILE POSJETITELJE DOMA KULTURE

669
0
Podijeli objavu

Dana 17. ožujka 2022. u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta „M. A. Relković“ postavljena je dječja predstava Basne za nas danas, Kazališta Prijatelj.

Redatelj Hrvoje Zalar na vrlo duhovit, originalan i edukativan način na scenu donosi pet basni najpoznatijih svjetskih basnopisaca, Ezopa i La Fontainea. Živopisni likovi, premda dolaze iz dva različita svijeta, spletom okolnosti postaju prijatelji.

Odlični glumci uz puno zabave, pjesme i plesa podučavaju djecu vrijednostima kao što su prijateljstvo, zajedništvo, dobrota i ljubav, istovremeno im pokazujući posljedice laži, umišljenosti, brzopletosti i nepoštenja.

Našavši se u ulozi životinja, glumci Hrvoje Zalar i Anja Đurinović dojmljivo su prikazali osobine koje vežemo za pojedina bića. Iako su ove basne napisane davno i danas su vrlo aktualne jer jasnim i kratkim poukama uče djecu da gledaju srcem.

Kako izgleda kad ovca i vuk, lav i miš, cvrčak i mrav od neprijatelja postanu prijatelji vidjeli su učenici razredne nastave OŠ „Mato Lovrak“ koji su s velikim interesom i uz puno smijeha odgledali predstavu.

Za kraj glumci su im ostavili pouku: onima koji nam čine dobro treba dobrom i vratiti

Predstava je održana uz potporu Ministarstva kulture i medija RH i Grada Nova Gradiška.

POUMAR