Naslovnica NAŠE ZDRAVLJE “SIGURNOST NA VODI” – EDUKACIJA GRADSKOG DRUŠTVA CRVENOG KRIŽA NG

“SIGURNOST NA VODI” – EDUKACIJA GRADSKOG DRUŠTVA CRVENOG KRIŽA NG

417
0
Podijeli objavu

Jučer, 19. travnja u osnovnoj školi “Markovac” u Vrbovi započela je provedba projekta Hrvatskog Crvenog križa “Sigurnost na vodi”. U sklopu tog projekta bit će održana 21 radionica za učenike 4. razreda svih osnovnih škola s područja grada Nova Gradiška i okolnih općina.

Pod nazivom “Nauči kodeks sigurnosti na vodi” cilj nam je educirati djecu o opasnostima i rizicima povezanim s vodom i načinu ponašanja prilikom kupanja te smanjiti rizik od nesretnih slučajeva koji se mogu dogoditi na kupalištima, bazenima, rijekama i moru.

Kroz predavanja, prezentacije i radionice nastoji se smanjiti rizik od nastanka nesretnih događaja koji mogu rezultirati gubitkom ljudskih života, nastankom trajnih invalidnosti, i drugim socijalnim i materijalnim gubitcima.

Mnoga djeca još nisu savladala tehniku plivanja, a nadolazeći ljetni mjeseci i odlasci na školske ekskurzije predstavljaju upravo taj rizik te će se ovom edukacijom doprinijeti povećanje znanja, razine svijesti kod djece i razvijanju osjećaja brige za sebe i svoje bližnje.

Aktivnosti se provode u školama od 19.04.-19.05.2023. godine.

Gd CK Nova Gradiška