Naslovnica GRAD Nakon prvog susreta, Elsa ponovno s vama u petak 21.7. u Gradskoj...

Nakon prvog susreta, Elsa ponovno s vama u petak 21.7. u Gradskoj knjižnici

411
0
Podijeli objavu

U petak, (14.7.) na dječjem odjelu Gradske knjižnice, djeca su imala priliku upoznati i družiti se s princezom Elsom iz poznate Disneyjeve priče Frozen.

Elsa je tako po prvi puta u našem gradu zabavila djecu čitanjem priče Frozen, igranjem igrica i kreativnom radionicom.

Susret s Elsom još je jedna radionica u nizu manifestacije “Ljeto u knjižnici 2023”

Foto: Mirjana Pranjić, E.S.-Šašić, Nataša Akmačić

Kako je sve izgledalo? Saznajte niže u tekstu preuzet sa stranice Gradske knjižnice:

„Radionicu je pripremila i vodila Madelyn Wills Čeliković, a u pomoć joj je priskočila knjižničarka Mirjana Pranjić. Djecu je dočekala s pjesmama iz animiranog filma Frozen, pričama i raznovrsnim igrama na temu spomenutog filma.

Radionica je započela interaktivnim čitanjem Disney slikovnice Snježno kraljevstvo koju su djeca pomno slušali. Nakon zanimljive priče o Elsi, njenoj sestri Ani i drugim likovima iz priče voditeljica je pokrenula igru “Pass the Parcel”. Igra se sastojala od toga da su djeca prosljeđivala zamotani paketić dok je svirala pjesma iz Frozena, a kada bi pjesma stala dijete koje drži paketić odmotalo bi jedan sloj i tako sve dok nisu došli do nagrade.

Zatim je uslijedila potraga za Olafom i 2. igra pod nazivom “Pin the nose on Olaf”. Povezom na očima morali su Olafu staviti nos na odgovarajuće mjesto. “Bacanje snježnih gruda” naziv je iduće igre koja se svodila na to da su djeca dobila male bijele plišane loptice i morali su ih ubaciti u odgovarajuću kanticu. Nadalje, složena je kula od plastičnih čaša pa su ju djeca morala srušiti, a najbolji/a dobiva nagradu.

Zadnja aktivnost bila je izrada snježne oluje u staklenci gdje su djeca pokazala svoju kreativnost i maštovitost. Na kraju su podijeljeni poklončići koji su izmamili dodatne osmijehe na lice. Djeca su se zabavila i iskazala veliko zanimanje za Elsinu radionicu stoga vas očekujemo opet, uskoro.“

Tekst je priredila: Nataša Akmačić

Zbog iskazanog interesa Elsa vas opet očekuje na dječjem odjelu u petak 21.7. od 9.30 – 10.30h. Ulaz je besplatan. Prije dolaska se potrebno prijaviti putem tel.: 035/330-042, e-mail: [email protected] ili porukom na facebook stranici Gradske knjižnice.