Naslovnica GRAD DOM KULTURE – IZLOŽBA “DNEVNIK PRIRODE” OTVORENA OD 20. SRPNJA DO 15....

DOM KULTURE – IZLOŽBA “DNEVNIK PRIRODE” OTVORENA OD 20. SRPNJA DO 15. RUJNA

312
0
Podijeli objavu

U prostoru Doma kulture od 20. 7. do 15. 9. možete razgledati samostalnu izložbu pod nazivom Dnevnik prirode, slikarice Mirjane Vajdić.

Iz Doma kulture Nova Gradiška se raduju Vašem dolasku!

Biografija:

Mirjana Vajdić (Zagreb, 1958.); završila je Srednju arhitektonsku školu i Višu građevinsku školu. Radila je deset godina u arhitektonskom birou. Crta i slika od doba školovanja, prema njezinim idejnim projektima sagrađene su dvije vile u Zagrebu. Godine 2011. i 2012. pohađa privatnu edukaciju iz slikarstva kod prof. Dine Trtovca. Akcent edukacije bila je tehnika razlijevanja akrilnih boja. Od tada nastavlja s istraživanjem mogućnosti razlijevanja boja, i tokom godina usavršila je više vlastitih načina rada s akrilnim bojama.

Mnogo vremena provodi u prirodi, planinarenje joj je omiljena aktivnost već više od trideset godina. U prirodi pronalazi pozitivnu energiju koju prenosi na slike i koja joj je izvor životne radosti i snage. Naslikala je šest ciklusa slika, inspiriranih prirodom. Teme ciklusa su ljepota prirode, priroda kao izvor pozitivne energije, priroda svedena na jednostavan jezik boje i plohe, priroda kao mjesto kontemplacije te slike koje nas podsjećaju na fragilnost prirode.

Članica je HDLU-a od 2015. i od tada redovito izlaže na njihovim godišnjim izložbama. Održala je šesnaest samostalnih izložbi u Hrvatskoj i dvije u Njemačkoj te sudjelovala na dvadesetak skupnih izložbi. Godine 2020. sudjelovala je na online izložbi WCAA Seoul International Art Festival. Slike joj se nalaze u mnogim domaćim i inozemnim privatnim zbirkama.

Izbor iz samostalnih izložbi:

1997. Esens, Njemačka, „Pejzaži Istočne Frizije“ (predgovor Brigitte Hesse)

2002. Zagreb, Europski dom, „Povratak ishodištima“ (predgovor Darko Glavan)

2006. Zagreb, Galerija Kristofor Stanković, „Univerzalni krajolici“ (predgovor Tugomir Lukšić)

2011. Zagreb, Galerija Vladimir Filakovac, „Topografsko botaničke karte“ predgovori Iva Körbler i Leila Mehulić)

2011. Zagreb, Galerija CEKAO, „Obale memorije“ (predgovor Iva Ķörbler)

2015. Zagreb, Galerija Vladimir Filakovac, „Čari bara i močvara“ (predgovor Nikola Albaneže)

Manifestaciju Volim ljeto i kulturu organizira Pučko otvoreno učilište “M. A. Relković” Nova Gradiška u partnerstvu s Turističkom zajednicom Grada Nova Gradiška.

Program je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Nova Gradiška, HAVC-a i Turističke zajednice Grada Nova Gradiška.

POU MAR