Naslovnica SPORT “KK SLAVONIJA” NOVA GRADIŠKA – USPJEŠAN LIPANJ NA DOMAĆIM I INOZEMNIM NATJECANJIMA...

“KK SLAVONIJA” NOVA GRADIŠKA – USPJEŠAN LIPANJ NA DOMAĆIM I INOZEMNIM NATJECANJIMA /PHOTO/

337
0
Podijeli objavu

Osvojeno treće mjesto u Gradskoj kuglačkoj ligi

Ekipa KK Slavonije NG osvojilia je 3. mjesto na Gadskoj kuglačkoj ligi u kojoj se natjecalo 8 klubova odnosno sekcija. KK Slavoniju NG su predstavljali Mato Stjepanović, Ivan Šimunović, Leonardo Krnjaković, Vlado Deanović, Kristijan Baksa i Josip Bošnjak. Organizaciju Gradske kuglačke lige 2023. je preuzela KK Nova Gradiška. U ligi je, kao što smo rekli, sudjelovalo 8 ekipa sa ukupno 52 igrača i igračice. Liga se odigravala sistemom 4×120 (20 pune i 10 čišćenje). Nakon završenog ligaškog dijela natjecanja, četiri najbolje rangirane ekipe ušle su u finale, gdje su u međusobnim ogledima odlučili pobjednika ovog natjecanja.

Nakon uzbudljivog finala titulu pobjednika Gradske lige osvojila je ekipa HVIDR-a, 2. mjesto osvojili su prošlogodišnji prvaci “VILENJACI”, dok je 3. mjesto zauzela ekipa “SLAVONIJA”.

Osim ekipnih pehara dodijeljena su i individualna priznanja, 3 najbolja igrača:

1. Mato Stjepanović

2. Zdenko Poleto

3. Željko Poljak

3 najbolje igračice:

1. Ivona Đapić

2. Kata Ćutić

3. Maja Biželj

Poredak:

1. HVIDRA

2. VILENJACI

3. SLAVONIJA

4. OBRTNIK

5. OBRTNIK BAM

6. ŠUG NG

7. ŽIRIĆI

8. UMIROVLJENICI

Slavonci uspješno odradili kuglački turnir u Austriji, Weiz – 10. lipnja 2023.godine

Na turniru su sudjelovale naše  tri ekipe, a u austrijskom gradiću Weizu pokraj Graza ujedno je bilo najviše hrvatskih timova. Od naših slavonskih klubova sudjelovali su sljedeći klubovi: KK Slavonija NG, ŠUG NG i KK Maksim SPS (novoosnovani kuglački klub iz Staro Petrovog Sela).

Nakon cijelodnevnog natjecanja postignuti su sljedeći rezultati:

1. KK Maksim SPS (HRV) – 2040 srušenih čunjeva;

2. Weizer (AUT) – 1999 srušenih čunjeva;

3. KK Slavonija NG – 1956 srušenih čunjeva;

4. KK Varaždin – 1880 srušenih čunjeva;

5. SKN Brno – 1833 srušenih čunjeva;

6. ŠUG NG – 1786 srušenih čunjeva;

7. Linzer GSZ – 1373 srušenih čunjeva;

Poslije kuglačkog natjecanja ostali smo na večernjem druženju sa domaćinima Austrijancima. Tom prigodom su nam pokazali njihovu disciplinu poput curlinga na betonu (zimska verzija je curling na ledu). Ovo je bilo novo  zanimljivo iskustvo za nas i nadamo se da će se takva disciplina proširiti i kod nas u Hrvatsku.

Nakon podjele nagrada gdje smo osvojili  i novčane, dobili smo i eko namirnice  kao poticaj za daljnjom zdravom prehranom potrebnom svima, a posebno sportašima.

Državno prvenstvo gluhih u kuglanju parovi i tandem, Požega – 17.-18. lipanj 2023.

Ekipa KK Slavonije i ŠUG NG su poslali svoje igrače da se oprobaju i u toj disciplini, dok su neki branili prošlogodišnje naslove u parovima i tandemima.

Imamo i iznenađenja posebno u ženskom dijelu gdje su Marina Kohajda i Slavica Krizmanić osvojile 1. mjesto u parovima sa 1021 srušenih čunjeva , dok  su se iza naših Novgradiščanki  u poretku  smjestile Spličanke Matea Šipić i Ivčević Mira sa 1010 srušenih čunjeva. Na trećem mjestu su bile Radić Marija i Filipović Zdenka sa 977 srušenih čunjeva.  Naše Monika Šimunović i Mirjana Škvorić su osvojile 6. mjesto sa 862 srušenih čunjeva.

A kod muških parova 1. mjesto su osvojili domaćini Vlado Deanović i Željko Miličević sa 1130 srušenih čunjeva; 2. mjesto su zauzeli Varaždinci Igor i Dmitrije Kolarić sa 1124 srušenih čunjeva dok su 3. mjesto osvojili naši Novogradiščani Mato Stjepanović i Ivan Šimunović  sa 1112 srušenih čunjeva. A na 7 mjestu su bili Kristijan Baksa i Josip Bošnjak sa 1010 srušenih čunjeva te na 9. mjestu David Kos i Antonio Škvorić sa 899 srušenih čunjeva.

Drugog dana odvijalo se kuglačko tendem natjecanje  i  postignuti  su sljedeći rezultati:

1.SDG PULA 2 (SLAVICA ANĐIĆ I SUZANA ČEKIĆ); 2. SDG PULA 1 (MARIJA RADIĆ I ZDENKA FILIPOVIĆ; 3. SUG N. GRADIŠKA (MIRJANA ŠKVORIĆ I MONIKA ŠIMUNOVIĆ) i 3. KKGO MARJAN ST (MATEJA ŠIPIĆ I MIRA IVČEVIĆ).

A u muškoj disciplini redosljed je slijedeći : 1. KK VARAŽDIN (DIMITRIJE KOLARIĆ I IGOR KOLARIĆ); 2. KKG BILOGORA BJ (ĐURO MAJOR I STEVO FILIPOVIĆ); 3. KK SLAVONIJA 2 N.G (MATO STJEPANOVIĆ I IVAN ŠIMUNOVIĆ) i 3. SDG PULA (FRANKO ŠKORIĆ I MARKO ČEKIĆ).

Uglavnom, lijepo smo se družili sa domaćinima i ovim putem upućujemo kritike Hrvatskom športskom savezu gluhih što se ne pojavljuju na našim natjecanjima, niti prilikom otvorenja natjecanja, niti njegova zatvaranja. Najvažnije  je da sudjeluju na neolimpijskom športovima kao što su Cageball i  minigolf. Kao da su to športovi od najvažnijeg naslova. Žalosno je to za vidjeti.

Podsjećamo da je kuglanje masovni šport u kojoemu sudjeluju  igrači u raznim dobnim skupinama. Ekipo čestitamo od srca što ste poosvajali hrpu medaljiai branili čast Nove Gradiške i novogradiškog kraja.

Novi kuglački turnir u Austriji, Graz – 24. lipnja 2023.

Zadnjeg vikenda u lipnju, dakle  24. i 25.06. smo sudjelovali na kuglačkom turniru povodom obilježavanja 40. godina rada GSZ Graz, koji su svoje okupljanje i djelovanje  počeli  daleke 1983. godine.

Naime, kako je 40 godina doista velika obljetnica, odlučili smo poslati naše dvije ekipe (ŠUG NG i KK Slavonija NG) na turnir, a postave smo kombinirali. Na turniru se pojavio i KK Bilogora iz Bjelovara koji su po prvi puta izašli na međunarodni turnir sa mješovitom postavom.

Važno je istaknuti kako smo mi igrali u 100 % domaćoj postavi bez ikakve posudbe igrača. Išli smo na sve ili ništa i kladili smo se da ćemo biti 4. na tom turniru, ali ono ispalo je da smo nagazili koliko smo mogli i na kraju krajeva ŠUG NG je osvojio visoko drugo mjesto sa 2084 srušenih čunjeva, dok je druga ekipa KK Slavonija  osvojila 9. mjesto sa 1794 srušenih čunjeva.

Sve rezultate i poredak vam prikazujemo u nastavku sa fotografijama sudjelovanja na ovom Međunarodnom turniru:

Poslije kuglačkih mečeva zaputili smo se u klupske prostorije, družili se i stekli nova poznanstva. Od Čeha smo dobili poziv na njihov kuglački turnir koji će se održati 19. kolovoza 2023. u Brnu. Naravno da smo zahvalni na pozivu, ali o odlasku ćemo još odlučiti.

KK Slavonija Nova Gradiška u pripremi za 4. HKLI – zona Požega

Nakon debitanske prve sezone u 4. HKLI – zona Požega gdje smo osvojili zadnje 7. mjesto na prijelaznom roku smo se pojačali sa dvoje igrača (Mato Stjepanović je prešao iz KK Novske u KK Slavonija NG, dok je Monika Šimunović prešla iz KK Obrtnik NG u KK Slavoniju NG). Treninzi nam počinju poslije 15. kolovoza 2023. i već prvu utakmicu  imamo 29.rujna 2023. godine protiv KK Zlatnog Luga iz Požege. Nadajmo se da ćemo popraviti stanje na ljestvici. Dat ćemo sve od sebe. A od sljedeće sezone krećemo sa pojačanjima ako se plasiramo u viši rang kuglačkog natjecanja.