Naslovnica NAJAVE KAZALIŠNA PREDSTAVA “BAJBOK” 5. VELJAČE U DOMU KULTURE

KAZALIŠNA PREDSTAVA “BAJBOK” 5. VELJAČE U DOMU KULTURE

175
0
Podijeli objavu

Iz Doma kulture Nova Gradiška s veseljem najavljuju kazališnu predstavu „Bajbok“ koja će se održati u ponedjeljak, 5. veljače 2024. godine s početkom u 20:00 sati, u Domu kulture. Predstava je nastala po motivima dramskog teksta “Emigranti”, poljskog književnika Slavomira Mrožeka. Mnogo više komična nego tragična, priča je smještena u Švedsku gdje dvije žene u iznajmljenom stanu slave Novu 2020. godinu.

One se razlikuju po svemu osim po porijeklu. Jedna je tipičan primjer gastarbajterice, koja je otišla u tuđinu kako bi zaradila za život u domovini. Gladuje i štedi na svemu i svačemu jer ima samo jedan cilj – napraviti četvorokatnicu s bazenom u svom selu pa da svi puknu od muke. Krije krvavo zarađeni novac i ne stidi se bezobrazno posuđivati cigarete, kavu, hranu…

Druga je mlada feministkinja, “vlasnica znanja”. Ipak, previše priče i filozofiranja ne ispunjava njenu prazninu i ne skriva pogubljenost i nesnalaženje.

Zarobljene, ne samo zbog karantene, već i zbog svojih pogrešnih uvjerenja i fantazije o boljoj budućnosti, sadašnjost prolazi mimo njih. Njihova koegzistencija za vrijeme korone bi možda bila tužna da se tu nije našla boca skupocjenog stranog pića.

Adaptacija i režija: Tatjana Kecman

Igraju: Tatjana Kecman i Ana Lečić

Ton i svjetlo: Igor Borojević

Produkcija: Ferzeng Teatar

BAJBOK

PONEDJELJAK, 5. 2. u 20:00 sati

Kazališna predstava – Dom kulture

CIJENA ULAZNICE 10 EUR

*Povlaštena cijena za učenike, studente i umirovljenike 7 EUR