Naslovnica NAJAVE KONCERT DANIJELE PINTARIĆ I DARKA DOMITROVIĆA – FILMSKA GLAZBA i MJUZIKLI U...

KONCERT DANIJELE PINTARIĆ I DARKA DOMITROVIĆA – FILMSKA GLAZBA i MJUZIKLI U UTORAK BESPLATNO U DOMU KULTURE

105
0
Podijeli objavu
Foto: Dejan Ivanković / novagradiska.eu

Iz Doma kulture Nova Gradiška sa zadovoljstvom vas pozvaju na bajkovito putovanje dvoje vrhunskih glazbenika, sopranistice Danijele Pintarić uz glazbenu pratnju pijanista Darka Domitrovića. Koncert nagrađivanih umjetnika održat će se u Domu kulture, 13. veljače s početkom u 20:00 sati.

Rezervacije nisu potrebne!

DANIJELA PINTARIĆ I DARKO DOMITROVIĆ

OVER THE RAINBOWfilmska glazba i mjuzikl

UTORAK, 13. 2. u 20:00 sati

DOM KULTURE

ULAZ SLOBODAN

BIOGRAFIJA:

Danijela Pintarić rođena je 13. ožujka 1979. u Zagrebu. Diplomirala je violinu i solo pjevanje na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji te se u zadnjih dvadesetak godina potvrdila kao jedna od vodećih hrvatskih izvođača na području mjuzikla i jedan od najsvestranijih hrvatskih vokala.

Još za vrijeme studija zapaža je „otac hrvatskog mjuzikla” Vlado Štefančić te poziva na audiciju za mjuzikl „Kosa” u produkciji Gradskog kazališta „Komedija”. Tamo dobiva svoju prvu glavnu ulogu – Sheilu te debitira na „Komedijinoj” pozornici 2003. godine. Željna izazova, godinu dana kasnije se prijavljuje na HRT-ov talent show „Coca Cola Music Stars”, u kojem i pobjeđuje.

Od siječnja 2006. godine u stalnom je radnom odnosu u “Komediji” te ubrzo postaje jedna od Komedijinih najistaknutijih solistica ostvarivši niz zapaženih uloga u mjuziklima kao što su „Kosa” (Sheila), „Aida” (Amneris), ”Briljantin” (Sandy, Rizzo), „Jalta Jalta” (Nina Filipovna), „Legenda Ružice grada” (Ružica), „Mamma Mia” (Tanya), „Byron” (Maria) i dr. te u operetama „Lijepa Helena” (Helena), „Spli’ski akvarel” (Marica) i „Grofica Marica” (Liza). Kao gostujući solist ostvarila je uspješnu suradnju sa HNK Zagreb, Aplauz teatrom te HNK Osijek  (Dora u operi „Kraljevi i konjušari”, Nina Filipovna u mjuziklu „Jalta Jalta” i Maria u mjuziklu „Moje pjesme moji snovi”).

Dobitnica je Nagrade hrvatskog glumišta za najbolju žensku ulogu u mjuziklu ili opereti (2016. godine za uloge Ružice u mjuziklu „Legenda Ružice grada” i Tanye u mjuziklu „Mamma Mia”).

Zahvaljujući svestranosti i jedinstvenim glasovnim mogućnostima ostvarila je uspješne suradnje s istaknutim umjetnicima u cijelom spektru glazbenih žanrova. Solistički je nastupila sa  svim značajnijim hrvatskim orkestrima te  Zagrebačkim solistima, a van Hrvatske je ostvarila uspješne nastupe sa Sarajevskom filharmonijom i Crnogorskim simfonijskim orkestrom. No jednako je tako surađivala s estradnim divovima poput Arsena Dedića, Đele Jusića i Zrinka Tutića te bila gošća na koncertima Olivera Dragojevića, Gorana Karana, Đanija Stipaničeva, Dine Dvornika, Giuliana i dr.

Ostvarila je zapažene nastupe na nekoliko festivala zabavne glazbe pa je tako dvostruka pobjednica Festivala kajkavske popevke u Krapini (2006. od strane publike i  2007. od strane žirija – Grand prix), a ljubitelji Dore posebno se sjećaju njenog nastupa 2007. kada je s pjesmom Andreja Baše „Moj svijet” zauzela 3. mjesto. Posljednji festivalski uspjeh bilježi 2020. kada u duetu s Goranom Grgićem osvaja Grand prix na Međimuskom festivalu „Ljubo Kuntarić”.

Viši je umjetnički suradnik na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, gdje predaje pjevanje na odsjeku za glumu i lutkarstvo.

Darko Domitrović (1964.) pijanist, skladatelj i umjetnički savjetnik na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu. Glazbeno školovanje započinje u MŠ V. Lisinski u klasi prof. B. Zorić. Studij klavira nastavlja  na konzervatoriju P.I. Čajkovskiu Moskvi u klasi prof. H. Mirvis te na Hochschule für Musik und darstellende Kunst u Beču u klasi prof. H. Kanna. Od 1990. zaposlen je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Član je Hrvatskog društva skladatelja  i Hrvatskog društva glazbenih umjetnika. Na natjecanjima bivše države 1978. i 1980. osvojio je 4 prve nagrade, laureat je međunarodnog pijanističkog natjecanja Citta di Senigallia u Italiji. Vjesnikovu nagraduza najbolju klavirsku pratnju osvojio je 1989. na Tribini Darko Lukić. Godine 2016. dobio je priznanje Prijatelj Španjolske za autorski ciklus solo-pjesama Cervantes Songs. Nastupao je u Austriji, Njemačkoj, Francuskoj, Italiji, Švedskoj, Danskoj, Engleskoj, Izraelu, Japanu, Španjolskoj, Finskoj, Rusiji, Poljskoj, Češkoj, SAD-u (Puerto Rico, N.Y., Hawaii, Florida, Ohio), Argentini, Chile-u, Uruguayu, Sloveniji, Makedoniji i BiH. Snima za programe hrvatskih,   austrijskih, japanskih i španjolskih radijskih i televizijskih postaja. Kao skladatelj objavio je autorski CD Pianobook (Školska knjiga 1999. i Nota Bene Records 2016.), Sonata od sna (Cantus 2002.). Autor je glazbe za mjuzikl Byron na libreto Mire Gavrana koji je na repertoaru Kazališta Komedija u Zagrebu. Mjuzikl Byron nagrađen je 2018. Nagradom hrvatskog glumišta kao najbolja predstava u cjelini u kategoriji mjuzikl/opereta u 2017/18. godini.

PROGRAM:

Ch. Chaplin: Smile (MODERN TIMES)

H. Arlen: Over the rainbow (THE WIZARD OF OZ)

O. Hammerstein / R. Rodgers: THE SOUND OF MUSIC (Medley)

A.L. Webber (Medley): I don’t know how to love him (JESUS CHRIST SUPERSTAR) ‐ Think of me (THE FANTOM OF THE OPERA) ‐ Memory (CATS) ‐ Buenos Aires (EVITA)

C.M. Schoenberg / A. Boubill: On my own (LES MISERABLES)

M. Hamlisch / E. Kleban: Nothing (CHORUS LINE)

S. Sondheim: Send In the Clowns (A LITTLE NIGHT MUSIC)

D. Domitrović: SerenataCampanaBaile (LORCA SONGS)

Izvodi Gabriela Mijatović, sopran

A. Menken: Beauty and The Beast (piano solo, arr. D. Domitrović)

K. Metikoš: Ave Maria (GUBEC BEG)

A. Kabiljo: Što će biti sutra (JALTA, JALTA)

Đ. Jusić: Život je lijep (DUNDO MAROJE)

D. Domitrović: She walks in beauty (BYRON)

B. Andersson / B. Ulvaeus: The winner takes it all (MAMMA MIA!)

J. Kender / F. Ebb: Cabaret (CABARET)