Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti POTPISANI UGOVORI O SUFINACIRANJU PROGRAMA PUMA I AKTIVNOSTI ŽUPANIJSKE KOMORE HGK

POTPISANI UGOVORI O SUFINACIRANJU PROGRAMA PUMA I AKTIVNOSTI ŽUPANIJSKE KOMORE HGK

141
0
Podijeli objavu

Ugovori o sufinanciranju Programa PUMA Hrvatske udruge poslodavaca u Brodsko- posavskoj županiji za 2024. godinu te o sufinanciranju aktivnosti HGK – Županijske komore Slavonski Brod u Brodsko-posavskoj županiji za 2024. godinu potpisani su danas u Velikoj vijećnici Županijske uprave. Ugovore su potpisali župan Danijel Marušić u ime Brodsko-posavske županije te Ivan Sarić u ime HUP-a i predsjednik Županijske komore HGK Ivan Ćosić.  
 
Brodsko-posavska županija, putem Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu, a u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca(HUP) već 18 godina provodi odnosno sufinancira „Program usavršavanja managera – PUMA” u Brodsko-posavskoj županiji, a od ove će godine Brodsko-posavska županija sufinancirati i aktivnosti HGK – Županijske komore Slavonski Brod.
 
PUMA program (Program usavršavanja managera) provodi se u BPŽ već 18 godina (od 2006. godine), a Brodsko-posavska županija sufinancira troškove provedbe programa s iznosom od 6.637,00 eura.Program se sastoji od 10 mjesečnih cjelodnevnih seminara godišnje na kojima se obrađuju najaktualnije teme iz gospodarstva, a polaznici su direktori, vlasnici i manageri naših tvrtki te studenti Veleučilišta u Slavonskom Brodu i Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku s područja Brodsko-posavske županije. Do sada je realizirano 18 ugovora u cijelosti uz vrlo visoke ocjene polaznika (u 2023. godini 4,95) kojih je kroz Program do sada prošlo ukupno 3.061 (u 2023. godini 242).  

Od ove godine, po prvi puta, Brodsko-posavska županija sufinancirat će aktivnosti HGK – ŽK Slavonski Brod s iznosom od 13.000,00 eura, a sufinancirat će se sljedeće aktivnosti:promocija poduzetnika iz BPŽ u zemlji i inozemstvu, internacionalizacija poslovanja poduzetnika s područja BPŽ te njihovo širenje na nova tržišta (sajmovi, delegacije i poslovni susreti, konferencije, edukacije, povezivanja poduzetnika i dr.), suradnja sa Sveučilištem u Slavonskom Brodu i srednjim strukovnim školama s područja BPŽ radi promjena ili prilagodbe postojećih obrazovnih programa potrebama županijskog gospodarstva, organizacija ciljanih radionica/edukacija za poduzetnike s područja BPŽ i dr.

U ovoj prigodi župan Marušić čestitao je svim potpisnicima i izrazio zadovoljstvo dugogodišnjom suradnjom s HUP-om na programu PUMA koji pomaže našim poduzetnicima i gospodarstvenicima, a seminari ovakve prirode posebno su potrebni u izazovnim vremenima u kojima živimo. Cilj ovakvih edukacija je olakšati poslovanje gospodarskih subjekata. S istom namjerom od ove godine prvi puta se potpisuje Ugovor i s HGK što je daljnji korak kojim Županija nastoji pomoći poduzetništvu,kazao je župan Marušić u današnjoj prigodi.

Izvor: bpz.hr