Naslovnica GRAD PREDSTAVLJEN PROGRAM 28. NOVOGRADIŠKOG GLAZBENOG LJETA KOJE DONOSI I MNOGE NOVINE /VIDEO/

PREDSTAVLJEN PROGRAM 28. NOVOGRADIŠKOG GLAZBENOG LJETA KOJE DONOSI I MNOGE NOVINE /VIDEO/

699
0
Podijeli objavu

Danas je u prostoru Turističke zajednice Nova Gradiška predstavljen programski sadržaj za najveći open air festival na ovim prostorima. Dakako, svi znamo da je riječ o 28. izdanju Novogradiškog glazbenog ljeta.

Program su predstavili organizatori – direktorica TZGNG i predsjednica Gradskog vijeća Dinka Matijević, moderator i suorganizator Bernard Kumić – Berny i gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić.

Dinka Matijević je istaknula važnost ove najveće i najvažnije manifestacije za grad Novu Gradišku koja je također i od najvećeg značaja za turističku ponudu grada, ali i za sve one koji sudjeluju u popratnim sadržajima od raznih aktivnosti od strane gradskih ustanova, udruga, ugostitelja, smještajnih kapaciteta i svih ostalih kojima je ovo prilika da se uključe i budu dio zaista prebogatog sadržaja koji tradicionalno krase najveću novogradišku manifestaciju.

28. Novogradiško glazbeno ljeto počinje 15. kolovoza, te u četiri večeri i nastupe etabliranih glazbenih zvijezda, kako smo već i navikli, kao i svake godine donosi i neke novine. Jedna od njih je vezana za još bolju gastro ponudu, konkretmno street food, dok je druga zaista specifična i dodatno oplemenjuje manifestaciju koja iz godinu u godinu raste u toj mjeri da više neće ni biti izvođača koji nije nastupio na NG ljetu.

Naime, ovogodišnje izdanje će imati dvije lokacije koncerata. Kultno mjesto Ljetna pozornica će ove godine također biti uvrštena u sadržaj NG ljeta, te će također od prvog dana (rock večeri) priuštiti posjetiteljima nezaboravan koncert.

Ovogodišnje izvođače je sa zadovoljstvom predstavio Bernard Kumić – Berny koji je izrekao činjenicu da će od iduće, odnosno 2026. godine organizatori morati krenuti i u potragu za stranim izvođačima jer je postalo zaista teško pronaći nekoga izvođače koji nikada nisu nastupili na Novogradiškom glazbenom ljetu.

  • Stižu nam VALENTINO, VATRA, GRŠE, URBAN&4, GAZDE, JOLE, JELENA ROZGA, SAŠA MATIĆ, GRADSKI TAMBURAŠKI ORKESTAR N. GRADIŠKA & FRAJLE i mnogi drugi.

Gradonačelnik Vinko Grgić je naveo kako je Novogardiško ljeto postalo dio turističke ljetne ponude ne samo grada nego i na nivou Hrvatske, te konkurira manifestacijama na moru.

Također je kao važnost naveo ulogu grada da financijski omogući ovaj događaj, ali je također istaknuo svrsishodnost manifestacije koja iz godine u godinu ima i sve veči broj pokrovitelja te je na taj način bogatija sadržajima.

  • VIŠE U VIDEO SNIMCI PRESS KONFERENCIJE: