Naslovnica UDRUGE Klubovi KUGLAČICE KK “SLAVONIJA” DRŽAVNE EKIPNE DOPRVAKINJE U KUGLANJU ZA GLUHE

KUGLAČICE KK “SLAVONIJA” DRŽAVNE EKIPNE DOPRVAKINJE U KUGLANJU ZA GLUHE

98
0
Podijeli objavu

Proteklog vikenda (10.-11.05.) na kuglani Poljud u Splitu održano je natjecanje u kuglanju za gluhe u ženskom ekipnom polju KK Slavonije iz Nove Gradiške i KK Maksima iz Starog Petrovog Sela. Sudjelovalo je 5 ženskih ekipa iz Splita, Pule, Karlovca, Nove Gradiške i Starog Petrovog Sela.

Prvi puta je samostalno sudjelovala ženska ekipa KK Maksima iz Starog Petrovog Sela. Do sada su svi sudjelovali pod imenom ŠUG Nova Gradiška. Promjenom Zakona o sportu od 01. siječnja 2024.  morali smo registrirati  i drugi kuglački klub s novogradiškoga područja.

Za KK Slavoniju Nova Gradiška nastupile su: Marina Kohajda sa 494 srušenih čunjeva,  Slavica Krizmanić sa 487 srušenih čunjeva i kapetanica ekipe Mirjam Gelemanović sa 484 srušenih čunjeva.

Za KK Maksim Staro Petrovo Selo nastupile su: Mirjana Škvorić sa 420 srušenih čunjeva, Daliborka Dakić sa 420 srušenih čunjeva i kapetanica ekipe Monika Šimunović sa 491 srušenih čunjeva.

Naime, sve do zadnjeg bloka nije se znalo tko su nove prvakinje Hrvatske. Monika Šimunović donijela je svojoj ekipi maksimalna 4 boda što je ukupno bilo 6 bodova za ekipu KK Maksim. A njezina suparnica Mirjam Gelemanović je osvojila 3 boda za svoju ekipu KK Slavonija. Tako da su KK Slavonija i KK Karlovac imali isti broj bodova na kontu (riječ je o 12 bodova) tako da se „čišćenjem“ odlučivalo tko je bolji.  Karlovac je imao 963 srušena čunja u čišćenju u odnosu na ekipu KK Slavonije koja je imala 933 srušena čunja.

Karlovčanke su stare-nove prvakinje Hrvatske i dobile su prijelazni pehar u trajno vlasništvo. Ekipa KK Maksima se borila za 4. Mjesto. Na kraju su imale isti broj bodova sa ekipom KK Pula, ali presudilo je bolje čišćenje. Tako da su cure osvojile 5. mjesto što je dobar početak za ekipu.

Iskrene čestitke ženskoj ekipi na osvojenom 2. mjestu. Svaka čast djevojke, trud vam se isplatio.

Zahvala ide i treneru Josipu Bošnjaku, voditelju Kristijanu Baksi, kao i vozačima ekipa Ivanu Šimunoviću koji je bio sekudant ekipi KK Slavonija.