Naslovnica EU PROJEKT “ZAŽELI, PODRŽI, POMOZI” ZAPOŠLJAVA 30 DJELATNIKA NA 33 MJESECI /VIDEO +...

PROJEKT “ZAŽELI, PODRŽI, POMOZI” ZAPOŠLJAVA 30 DJELATNIKA NA 33 MJESECI /VIDEO + FOTO/

227
0
Podijeli objavu
Foto i Video: Dejan Ivanković / novagradiska.eu

“Zaželi, podrži, pomozi”, naziv je projekta unutar programa „Zaželi – prevencija institucionalizacije“ u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027. Europskog socijalnog fonda + s pružanja usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu osobama starijim od 65 godina i odraslim osobama s invaliditetom.

Na konferenciji održanoj prošlog utorka u velikoj Gradskoj vijećnici nazočilo je 30 djelatnica, projektni tim, partneri iz HZZ-a i djelatnici gradske uprave i predstavnici medija, a obratili su im se gradonačelnik Vinko Grgić, voditeljica gradskog Odsjeka za EU fondove i projekte Maja Savi i njegova voditeljica projekta Gordana Šimić.

  • “Kroz projekt se zaposlilo se 30 žena koje će tijekom 33 mjeseca pružati uslugu potpore i podrške za 180 krajnjih korisnika. Cjelokupno trajanje projekta je 36 mjeseci. Cilj projekta je pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom na području grada Nova Gradiška.” – naglasila je Gordana Šimić.

Ovaj program je od velike važnosti za djelatnike i korisnike jer ovog puta će se realizirati kroz skoro tri godine umjesto na šest mjeseci kako je bilo proteklih godina.

Pružatelji usluga će pomagati starijim osobama kroz pomoć u domaćinstvu, nabavi kućnih potrepština te će također vršiti podjelu paketa kućanskih i osnovnih higijernskih potrepština.

Provedba cjelokupnog projekta ukupne vrijednosti 1.485.000,00 eura traje 36 mjeseci, a rad s korisnicima trajat će od 1. 6. 2024. do 28. 2. 2027. godine.

  • VIŠE O PROJEKTU U SLIJDEĆOJ IZJAVI: