Naslovnica EU STUDIO B – PROVEDENO ZAVRŠNO VREDNOVANJE “ZAPOSLENA ŽENA ZA AKTIVNU ZAJEDNICU”

STUDIO B – PROVEDENO ZAVRŠNO VREDNOVANJE “ZAPOSLENA ŽENA ZA AKTIVNU ZAJEDNICU”

814
0
Podijeli objavu

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja „Studio B“ od veljače 2019. godine provodi projekt „Zaposlena žena za aktivnu zajednicu“ koji je odobren na pozivu Zaželi – program zapošljavanja žena. Kroz projekt su 4 korisnice, žene starije od 50 godina, radile na poslovima pružanja usluge pomoći u kući za ukupno 20 krajnjih korisnika/ica.

Nakon 24 mjeseca pružanja usluge pomoći u kući koordinatorica projekta provela je završno vrednovanje usluge kod krajnjih korisnika/ica, kako bismo prikupili podatke za završno vrednovanje projekta prema postavljenim indikatorima, te provjerili razinu zadovoljstva pruženom uslugom i njihovu sklonost ka ponovnom uključivanju u projekt, ukoliko to bude moguće.

Tijekom srpnja našem se timu pridružila nova koordinatorica, Marina Strinavić, koja je obišla sve krajnje korisnike/ice. Rezultati vrednovanja pokazali su se odličnima! Korisnici/ice su u potpunosti zadovoljni svojim gerontodomaćicama u smislu pristojnog i ugodnog ophođenja; kvalitetom pruženih usluga; razinom komunikacije sa svojom gerontodomaćicom; vremenskom količinom pružene usluge, te opsegom poslova koje gerontodomaćica obavlja kod njih, te je prosječna ocjena na sva ova pitanja 4,95!

Također, svih 20 krajnjih korisnika/ica smatra kako im usluga pomoći u kući značajno podiže kvalitetu života.

Što se osjećaja krajnjih korisnika/ica vezano uz uslugu pomoći u kući tiče 18 korisnika/ica izražava zahvalnost, njih 16 ističe kako se osjeća sretno, njih 6 je istaknulo i osjećaj prihvaćenosti, a njih 7 da se osjeća manje usamljeno. Posebno smo ponosni na činjenicu da se svih 20 krajnjih korisnika_ica želi ponovo uključiti u projekt kad i ako to bude bilo moguće.

Projektni tim je vrlo zadovoljan rezultatima vrednovanja koje nam je još jednom pokazalo kako su se projektne aktivnosti provele sukladno zacrtanim ciljevima i očekivanim rezultatima i kako je ulaganje u ovakve projekte više nego opravdano, naročito u ruralnim sredinama. Nadamo se da će donositelji odluka prepoznati vrijednost i važnost ovakvih projekata u našoj lokalnoj zajednici i omogućiti nastavak provedbe.

Podsjetimo, projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 1.086.860,70 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava. Projekt se provodi u partnerstvu s Općinom Davor, Centrom za socijalnu skrb Nova Gradiška i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – PU Slavonski Brod.

Udruga Studio B