Naslovnica GRAD ŠRC “Slavča” – Otvoreno novo nogometno igralište /VIDEO + PHOTO/

ŠRC “Slavča” – Otvoreno novo nogometno igralište /VIDEO + PHOTO/

2654
0
Podijeli objavu

Uoči Novogradiškog glazbenog ljeta tradicionalno se nižu brojni sadržaji, no ove godine ih ima još i više. Tako je jučer u sklopu ŠRC “Slavča” otvoreno nogometno igralište na umjetnoj travi.

Na zadovoljstvo svih građana, posebice zapadne strane grada, Nova Gadiška napokon ima nogometno igralište ovakvog tipa otvoreno za sve ljubitelje nogometa i rekreativce, posebice djecu.

Igralište je otvoreno već najavljenim turnirom “4 kafića” kojem je prethodila revijalna utakmica djelatnika uprave Grada Nova Gradiška, vijećnika i samog gradonačelnika Vinka Grgića protiv djelatnika i direktora gradskih tvrtki.

Novi nogometni teren nadopunio je već dosadašnje realizacije u sklopu ŠRC “Slavča” kao što su tenisko igralište, dječje igralište i teren za basket, a kako je najavio gradonačelnik u planu su izgradnje i terena za ostale sportove poput bočališta i popratnog ugostiteljskog objekta.

VIŠE U VIDEO PRILOGU:

U prošlosti se puno spekuliralo o vlasništvu prostora u naselju Slavča, te o planovima kako će se isti prostor iskoristiti. Bilo je raznih pričanja i varijanti poput izgradnje supermarketa, bazena, pa sve do izgradnje stambenog bloka i kuća od kojih je najizglednija bila zadnja.

Brojni posjetitelji i gledatelji potvrdili su da je novi prostorni plan kompleksa športsko-rekreacijskog centra ipak bolje riješenje, ponajviše za djecu i mlade koji se sada mogu na jednom mjestu okupljati, družiti i baviti se sportom.

U uvodnoj utakmici “zbira” građana na gradskoj plaći u dramatičnoj završnici pobijedila je momčad djelatnika tvrtki u vlasništvu grada.
Turnir kafića je prekinut zbog kiše.
Na kraju opet ostaje pitanje. Svjedoci smo uzdizanja grada Nove Gradiške na neku veću kulturološku, društvenu, infrastrukturalnu, urbanu i modernu sferu što se tiče rekonstruiranja, izgradnji i ostalih sadržaja vezanih za urbanizam grada.
No, ostaje i dalje pitanje migracije ljudi.
Treba ostati u nadi da se zadrže građani koji su još uvijek u Novoj Gradiški te da se vrate oni koji su otišli trbuhom za kruhom, pa da svi uživamo u sve ljepšem nam gradu.
Jer ako pogledamo realan trend, a ne razne statistike i neutemeljene izračune, sve je manje mladih u gradu i okolici. I ako se tako nastavi u brojnim novonastalim sadržajima uživat će samo djeca građana koji su imaju javna primanja, razne doprinose i visoke vojne mirovine.
No, to je tema za neki drugi prilog. Nadolazećih dana uživajmo u Novogardiškom glazbenom ljetu.

– kliknite na gornju grupnu sliku zbog uvećanja.