Naslovnica GRAD NG ljeto – DARKO RUNDEK oduševio brojnu publiku samo sebi svojstvenim rockom...

NG ljeto – DARKO RUNDEK oduševio brojnu publiku samo sebi svojstvenim rockom /PHOTO/

1179
0
Podijeli objavu

U organizaciji Grada Nova Gradiška, Turističke zajednice grada Nova Gradiška i agencije Motionplay organizirana je i tradicionalna, ove godine, druga večer Novogradiškog glazbenog ljeta na kojoj su nastpili Darko Rundek sa pratećim bandom i grupa “Silente”.

Četvrtak je uvijek bio rezerviran za rock izvođače te se to nije promijenilo ni ove godine.

Prije spomenutih nastupili su još i domaći “The Rockeri” i band “Twins Rock”, zagrebački rock band koji je sudjelovao sa mnogim većim grupama tokom duge karijere.

I ove godine kao i prijašnjih voditelj NG ljeta je popularni Mirko Fodor.

Uz popilarne “Ruke” i svevremenski “Apokalispso” (skladba za koju je nagrađen Porinom) Rundek je zažario stage i oduševio mlađu, ali i malo stariju publiku naklonjeniju rocku jer, ipak, Darko Rundek je živuća legenda hrvatske i Ex YU rock scene, tj. Novog vala gdje je svojevremeno bio pjevač grupe “Haustor”, poslije je početkom ’90-ih razvio solo karijeru preselivši se u Pariz.

DARKO RUNDEK & EKIPA:

Karijeru je započeo 70-tih kao pjevač i gitarist, a kasnije i kao autor i skladatelj u zagrebačkom bendu “Haustor”. U to je vrijeme završio režiju na Akademiji za dramsku umjetnost u Zagrebu i režirao nekoliko kazališnih i radio drama.

1991. godine odlazi u Pariz gdje uglavnom radi glazbu za kazališne drame. 1997. godine izdaje svoj prvi solo album “Apokalipso” na kojem je sudjelovalo 30-tak glazbenika. Poslije drugog albuma (“U širokom svijetu”), u Francuskoj počinje raditi i snimati “Ruke” s nekoliko glazbenika što je kasnije rezultiralo projektom Rundek Cargo Orkestar.
U ovom sastavu objavljeni su albumi “Plavi Avion”(2010) i “Mostovi”(2015.).

“THE TWINS”