Naslovnica EU GIMNAZIJA – Treća faza projekta „U ŠKOLI OTVORENE KOHEZIJE“

GIMNAZIJA – Treća faza projekta „U ŠKOLI OTVORENE KOHEZIJE“

1317
0
Podijeli objavu

GIPovcigimnazijski poduzetnici, učenici izborne nastave Poduzetništva u Gimnaziji Nova Gradiška, nastavljaju rad na projektu „U školi otvorene kohezije“. Kako doznajemo od prof. Sanje Šimić, voditeljice projekta, trenutno su na trećem, od četiri koraka, pri kojem su obavljali terenska istraživanja vezana uz projekt „Tehnološki inkubator Nova Gradiška“ kojeg građanski prate.

Budući da se od 16. ožujka nastava održava u online okruženju zbog opasnosti epidemije koronavirusa, terensko se istraživanje preselilo u svijet digitalne tehnologije.

Učenici trećih i četvrtih razreda su, uz profesoricu Sanju Šimić, uputili ozbiljna pitanja o završnoj fazi projekta „Tehnološki inkubator“, završetku gradnje zgrade inkubatora, tehničkim i administrativnim problemima koji su nastali uslijed trenutnog gospodarskog zastoja, promociji poduzetništva u Brodsko-posavskoj županiji, kohezijskoj politici, EU fondovima i javnom novcu zamjenici gradonačelnika Grada Nova Gradiška Ivani Trupini, ravnatelju Industrijskog parka Nova Gradiška Adamu Đaniću, voditeljici projekta „Tehnološki inkubator“ Sandri Petrović, voditeljici odjela za poduzetništvo Centra za razvoj Brodsko-posavske županije Dubravki Mirković i uspješnom novogradiškom poduzetniku Bernardu Kumiću – Bernyju.

Učenici i njihova voditeljica i javno iskazuju zahvalnost ispitanicima, koji su im u ovim vanrednim okolnostima opširno odgovorili na pitanja i pomogli im privesti kraju istraživanje projekta koji se po prvi put od školske godine 2019./2020. provodi u Republici Hrvatskoj.