Naslovnica GRAD IVANA TRUPINA NEOPOZIVO ISTUPILA IZ SDP-a – DOPIS PRENOSIMO U CIJELOSTI

IVANA TRUPINA NEOPOZIVO ISTUPILA IZ SDP-a – DOPIS PRENOSIMO U CIJELOSTI

1939
0
Podijeli objavu
Photo: novagradiska.eu/arhiva

Zamjenica gradonačelnika Nove Gradiške za gospodarske djelatnosti, Ivana Trupina jučer je novom predsjedniku stranke Peđi Grbinu poslala neopozivo istupanje iz članstva u SDP-u.

U dopisu je također navela i razloge iste odluke.
Razgovarali smo s Ivanom Trupinom koja je istaknula kako je u Sdp-u provela posljednjih godinu dana, dodajući da je sama u životu postigla ono što je i zna, a stranku je napustila iz razloga što je i sama postala, kako navodi, predmet izrugivanja i da GO SDP-a Nova Gradiška nije socijal-demokratski orijentiran.

“Danas i posljednja četiri mjeseca sav moj trud i rad te proaktivno i konstruktivno djelovanje u stranci na lokalnoj razini postali su predmet izrugivanja, ograničavanja osobne slobode i izbora te nepoštivanja načela socijaldemokracije koje je provodila na terenu i živjela cijeli svoj život.
Gradonačelnik Grgić isključio me iz svih projekata gradske uprave bez objašnjenja i zabranio mi istupanje u ime grada u javnosti bez prethodnih konzultacija s njim.
Svatko tko želi surađivati sa mnom dolazi u obzir”
. – kazala je Ivana Trupina, zamjenica gradonačelnika Nove Gradiške.

Trupina će nastaviti obnašati dužnost zamjenice gradonačelnika do lokalnih izbora iduće godine zbog odgovornosti prema poslu i dužnosti prema građanima koji su je izabrali. Ali, svoj posao će nastavit obnašati kao nezavisna i nestranačka osoba.

No, kako ističe, nije isključeno da na lokalnim izborima neće izaći uz neku drugu političku opciju ili nezavisnu listu.

U nemogućnosti smo, s obzirom na situaciju oko afere Janaf, da pitamo Vinka Grgića je li ima reakciju na izlazak Ivane Trupine iz Sdp-a.

  • DOPIS IVANE TRUPINE ČELNIŠTVU SDP-a PRENOSIMO U CIJELOSTI: