Naslovnica GRAD ODRŽAN SASTANAK KOORDINACIJSKOG TIJELA ZA PREVENCIJU OVISNOSTI i VIJEĆA ZA PREVENCIJU KRIMINALITETA

ODRŽAN SASTANAK KOORDINACIJSKOG TIJELA ZA PREVENCIJU OVISNOSTI i VIJEĆA ZA PREVENCIJU KRIMINALITETA

673
0
Podijeli objavu

Koordinacijsko tijelo za prevenciju ovisnosti i Vijeće za prevenciju kriminaliteta Grada Nove Gradiške jučer su održali zajedničku online-sjednicu, na kojoj je usvojeno Izvješće o radu za 2020. i Plan rada za 2021. godinu za oba tijela.

Izvješća Koordinacijskog tijela za prevenciju ovisnosti podnijela je mr. spec. Ljiljana Lukačević, predsjednica Koordinacijskog tijela za prevenciju ovisnosti.

Sa zadovoljstvom je istaknula kako je Plan rada za 2020. i u uvjetima epidemioloških mjera  većinom realiziran:

  • “Održane su tri  radne sjednice, predavanjem „Bolesti ovisnosti u uvjetima COVID-19 epidemije“ obilježen je Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga, obilježena 15. godišnjica rada Koordinacijskog tijela za prevenciju ovisnosti Grada Nove Gradiške, a s više od 20 aktivnosti vrlo uspješno je realiziran i Program obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti. Realizirani su, u skladu s mogućnostima uslijed epidemioloških mjera i programi prevencije ovisnosti odgojno-obrazovnih i zdravstvenih ustanova,policije, Centra za socijalnu skrb te Gradskog društva Crvenog križa .”

Koordinacijsko tijelo za prevenciju ovisnosti će se i  tijekom 2021. godine fokusirati na prevenciju svih oblika ovisnosti djece i mladih, promociju zdravih stilova života i senzibilizaciju javnosti te jačati mrežu partnerstva u prevenciji, rehabilitaciji i  liječenju bolesti ovisnosti.

Izvješće o radu Vijeća za prevenciju kriminaliteta podnio je predsjednik Marko Ćosić:

  • “Vijeće za prevenciju kriminaliteta Grada Nova Gradiška, kao radno tijelo gradonačelnika, u nije u potpunost realizirao Plan i program za 2020. godinu zbog aktivnog sudjelovanja, članova Vijeća, u borbi protiv koronavirusa. Tijekom 2020. godine održana je jedna sjednica, a plan je bio i realizirati projekt “Preventivni program krađe bicikala” u organizaciji PP Nova Gradiška, Savjeta mladih Nova Gradiška, BK Psunj i HAK Nova Gradiška.”

Program rada i područja djelovanja Vijeća za prevenciju kriminaliteta ove godine neće biti nešto različit od prošloga. Ciljevi Vijeća ostaju isti, a to su preventivnim aktivnostima utjecati na smanjenje kriminaliteta, osjećaja nesigurnosti kod građana te povećanjem ukupne kvalitete života, zatim senzibilizacija zajednice za potrebu uključivanja svih institucija, organizacija i građana u postizanju sigurnosti zajednice.

Izvor: Novagradiska.hr