Naslovnica OPĆINE Davor PROJEKT “ZAŽELI – 10 ZA 60” – ZAPOČELA PROVEDBA AKTIVNOSTI PRUŽANJA USLUGA...

PROJEKT “ZAŽELI – 10 ZA 60” – ZAPOČELA PROVEDBA AKTIVNOSTI PRUŽANJA USLUGA POMOĆI U KUĆI

1017
0
Podijeli objavu

U sklopu projekta “Zaželi – 10 za 60, UP.02.1.1.13.0415″, odobrenog kroz natječaj Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II, prvog kolovoza su stupili na snagu ugovori o radu s deset pripadnica ciljne skupine, te su žene započele s radom odmah prvi radni dan u kolovozu!

Također, odabrano je 60 starijih i nemoćnih krajnjih korisnika s područja nekoliko jedinica lokalne samouprave, kako sljedi: grad Nova Gradiška, te općine Davor, Dragalić, Rešetari i Vrbje, kojima će se pružati usluga pomoći u kući. Na temelju prvih dojmova, krajnji korisnici izuzetno su zadovoljni pruženom uslugom jer im ovakva usluga znači duži ostanak u svom domu.

Žene zaposlene na projektu, predstavljale su teže zapošljivu skupinu, i ovaj će posao uvelike utjecati na povećanje njihova samopouzdanja, ali i povećanja mogućnosti za novo zaposlenje nakon isteka ugovora. Zaposlene žene također navode kako su iznimno zadovoljne radom s korisnicima, posebno zbog toga što rade sa starijim žiteljima svoga mjesta, te im mogu pomoći pri poboljšanju kvalitete njihova života.

Uz redovne sastanke projektnog tima, predviđena su i minimalno dva sastanka voditeljice i koordinatorice sa zaposlenim ženama. Održavanjem tih sastanaka osigurat će se pravovremena razmjena informacija i dojmova, kao i prikupljanje sve potrebne dokumentacije, a ostavit će se i prostor za raspravu oko unaprjeđenja i prilagodbe pružene usluge.

Usluga pomoći u kući ispunit će potrebu starijih da im se pomoć pruža u njihovom domu kako bi što duže, uz asistenciju, ostali živjeti u poznatom okruženju. Briga o starijima u njihovom domu je najekonomičniji i od starijih osoba najbolje prihvaćen oblik društvene brige o njima. Također, projektom je osigurana nabava paketa higijenskih potrepština što predstavlja uštedu u kućnim budžetima naših krajnjih korisnika/ica, a prva podjela paketa već je odrađena!

Podsjetimo, ovaj projekt je financirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda sa 100% stopom sufinanciranja u iznosu od 928.650,00 kn. Projekt se provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – PU Slavonski Brod i Centrom za socijalnu skrb Nova Gradiška.

UHBRD 121. b. – p. NG