Naslovnica GRAD PLES U DOMU KULTURE – NOVOGRADIŠČANI UŽIVALI U PREDSTAVI “KAD RUKE ŠUTE”

PLES U DOMU KULTURE – NOVOGRADIŠČANI UŽIVALI U PREDSTAVI “KAD RUKE ŠUTE”

289
0
Podijeli objavu

U novogradiškom Domu kulture, 14.2. 2022. u 19:30 sati, održana je plesna predstava o partnerskim odnosima „Kad ruke šute“.

Ideja je to i završni projekt Laure Pribanić na 3. godini produkcije na Akademiji dramske umjetnosti pod mentorstvom Ive Hraste Sočo koji je nastao prema dramatursko-koreografskoj koncepciji temeljenoj na stručno-istraživačkom tekstu koji je napisala socijalna pedagoginja Sara Peranić.

Predstava prikazuje ljubavne odnose na drugačiji način, putem plesa i pokreta. Plesni partneri Sunčica Bandić i Christian Nujster za ovu su se predstavu pripremali oko 2 mjeseca te u nju utkali svoja iskustva iz privatnog života kako bi iskrenije i jasnije prenijeli poantu priče.
Predstava je strukturirana u 4 faze na putu izgradnje kvalitetnog odnosa: privlačnost, romansa, borba za moć i prava ljubav. Prema koreografiji Ilone Cvitić Kanceljak koju prate različiti plesni stilovi poput lyrical, contemporary, jazz, modern acrobatic i uz pratnju autorske glazbe Silvije Grilec uspješno je prezentirana ljubavna priča na drugačiji način.

Na pozornici je bilo niz transformacija, a oduševljena publika zasluženo je velikim pljeskom nagradila izvrsni plesni par.

Predstava “Kad ruke šute” izvedena je uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

poumar