Naslovnica GALERIJA EXKLUZIVNO: Donald Trump namjestio pobjedu Posavskim ljiljanima na pokladama /VIDEO i velika...

EXKLUZIVNO: Donald Trump namjestio pobjedu Posavskim ljiljanima na pokladama /VIDEO i velika PHOTO galerija/

1533
0
Podijeli objavu

Kao i svaku godinu u organizaciji Turističke zajednice Nova Gradiška, Grada Nova Gradiška i Udruge “Malčanske mačkare” održane su, tradiocionalno u nedjelju, poklade za odrasle.

Povorka maškara, kao i obično, okupila se u Maloj gdje je zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić na nekoliko dana predao ključ grada pokladnom gradonačelniku Ivici Muraji koji planira u svom mandatu pozavršavati započete i realizirati sve projekte koje konvencionalna vlast planira, uključujući i bazen.

Ove godine, na maškarama je sudjelovalo 12 ekipa, a prvu nagradu su zasluženo dobili “Posavski ljiljani” iz Laza. Drugoplasirani su ekipa Leptira fašničke skupine “Kobra” iz Kutine, a “Uzavrele vražice iz NG” osigurale su treće mjesto.

Nagrada organizatora uručena je najmlađim sudionicima ovogodišnjih Pokladnih dana u Novoj Gradiški, skupini „Mačke i miševi“- mala folklorna skupina KUD-a „Ivan Tišov“ iz Viškovca.

Čudesna nagrada pripala je „Alisi u zemlji čudesa“ i njezinoj sjajnoj skupini bajkovitih likova. Posebna nagrada za očuvanje hrvatske baštine i tradicije pripala je skupini „Academia Cravatica“- Udruga umirovljenika Nova Gradiška, a nagradu za najveseliju skupinu dobili su Trenkovci i njihova originalna skupina pod nazivom „Stara koka-dobra juha“.

Ali mi smatramo da je učinjena nepravda te da je prvo mjesto zaslužila ekipa “Alisa u zemlji čudesa” jer su pazili na svaki detalj, a i performans im je bio bolji. Tko je gledao film znati će. No, i to je politika. Treba imati dobre odnose s Lazama, a i također su bili kvalitetni, pa nije bila teška odluka.

Nekon povorke i defilea kroz Ulicu Slavonskih graničara elitnog društva u sastavu zamjenika gradonačelnika i pokladnog gradonačelnika sa boljim polovicama, koje je uz pratnju mafije i ostalih reketara vozio vijerni consigliere Krešimir Knežević u svom oldtimeru (dao za njega Tehničkom muzeju u Zagrebu ponudu koju nisu mogli odbiti), uslijedilo je natjecanje na gradskoj pozornici.

Sudionike ovogodišnjiih poklada i sve prisutne građane pozdravila je Dinka Matijević, direktorica TZNG, inače dio spomenute mafijaške skupine Carpe diem (novogradiška Cosa Nostra) koji su bacali dolare, a bilo je i nekih nemoralnih ponuda i iznuda od starne istih. Čak su zaprijetili i autoru ovog priloga, ali imao je uz sebe Trumpove dolare od donacije vlade SAD-a ovom portalu, pa je sve prošlo uredu. Što više, odlično 🙂 No, tko zucne spavat će sa ribama. Mada.. bilo je i riba na suhom za spavanje, no dobro 😉

  • VIDEO:

Za veselu ekupu maškara i građana zabava je priređena u obližnjem šatoru gdje se uz Vagabundo band i ples pozitivna atmosfera nastavila do kasno u večer.

Po rasporedu, u utorak slijedi tradicionalno spaljivanje jadnog Rade, dežurnog krivca za sve negativno. No, kako se priča u kuloarima, tajno društvo grada tzv. “Prstenova družina” planiraju napraviti sabotažu ovogodišnjeg spaljivanja s ciljem da se građani još barem godinu dana bore sa svojim grijesima, a ne da svake godine uz poganske rituale i vatru svale sve na jednog čovjeka spaljujući ga živog.
Simtomatično, za vrijeme natjecanja u obližnjoj gradskoj vijećnici održao se skup sa određenom višom delegacijom iz Zagreba. Koencidencija ili namjera.. hmm

Ugl. Donald Trump ih nije šljivijo ni 5%. On je sudjelovao na maškarama i jednostavno su mu se svidjele lile 😉

No, epilog slijedi utorak u 15 sati u Maloj.

  • Tekst prigodno sadrži i elemente sarkazma. Ipak, poklade su i ludi su dani 🙂 😉