Naslovnica POLITIKA HSS HSS i STRANKA UMIROVLJENIKA PREDSTAVILI SVOJE KANDIDATE ZA LOKALNE IZBORE U NOVOJ...

HSS i STRANKA UMIROVLJENIKA PREDSTAVILI SVOJE KANDIDATE ZA LOKALNE IZBORE U NOVOJ GRADIŠKI /VIDEO/

1012
0
Podijeli objavu

Ogranci HSS-a Nova Gradiška i Stranke umirovljenika predvođeni Davorom Vlaovićem, potpredsjednikom Hrvatske seljačke stranke na razini države, potpisali su jučer u Ulici Slavonskih graničara koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore u Novoj Gradiški.

Obje strane, koje surađuju već desetak godine, su se složile da kandidat za gradonačelnika bude Tomislav Vlaović, a kandidatkinja za zamjenicu Vesna Valenta.

Kao što znaju svi koji su upućeni u politička zbivanja, radi se o kandidatima koji su godinama etablirani u političkom životu ali isto tako i vijerni svojim opcijama.

Također, uz potpisivanje sporazuma, kao i ostale opcije koje se bore na ovim nikad čudnijim lokalnim izborima i oni su krenuli sa prikupljanjem potrebitih potpisa.

Kandidat za gradonačelnika Tomislav Vlaović je istaknuo slijedeće:

Tomislav Vlaović
  • “Planovi su nam da se dogode promjene. Svima nam je jasno i svjedoci smo da je centar grada ušminkan, a okolo centra puno stvari ne paše.
    Dovoljno je reći da se u
    Industrijskom parku u zadnjih četiri godine promijenilo 4 direktora, da se stvaraju gubitci, prodaju strojevi. Jer, Grad se zadužuje za određene stvari i to se mora promijeniti. Svima nam je jasno da dobro partnerstvo grada i privatnika daje nove vrijednosti. Međutim, to se mora na određeni način kontrolirati i sve stranke moraju biti uključene u to, a ne samo jedna stranka i ne samo jedno mišljenje.
    To je glavna parola sa kojom želimo potaknuti građane na glasanje i da razmišljaju. Nije dovoljno jedno mišljenje nego je potrebno više mišljenja.

Svoje stavove vezane uz predstojeće lokalne izbore i programsku tematiku iznio je i potpredsjednik HSS-a Hrvatske Davor Vlaović:

Davor Vlaović
  • “Čestitam potpisnicima ugovora gospođi Vesni Valenti i gospodinu Tomislavu Vlaoviću na zajedničkom izlasku na lokalne izbore u gradu Nova Gradiška. Prije nekoliko dana sličan ugovor smo potpisali za Skupštinu Brodsko-posavske županije, za Grad Slavonski Brod te za Gradsko vijeće.
    To je nastavak suradnje Stranke umirovljenika i Hrvatske seljačke stranke koja traje već desetak godina i uglavnom je navedena suradnja proistekla iz zajedničkih ciljeva i programa koji se tiču kvalitete života svih građana. Naravno, posebno umirovljenika jer je činjenica da je veliki broj istih sa mirovinama ispod praga siromaštva. Nažalost, najveći broj umirovljenika je u Slavoniji i ono što nas ispred HSS-a smeta što nisam ni u Saboru uspio, govorio sam više puta i pisao zahtjeve za izmjenu, a to je da više od 16 000 naših sugrađana žive od poljoprivredne mirovine koja je između 500 do 1000 kuna. To je sramota za Hrvatsku da se to nije riješilo. Tražimo da naši članovi OPG-a nemaju tako male mirovine i da se izjednače sa ostalim mirovinama jer ako ima za neke druge sektore onda se mora naći i za poljoprivrednike.

    U gradu Nova Gradiška fokus nam je vraćanje povjerenja u Grad, gradske institucije i vraćanju jedne opće kvalitetne klime i sredine jer je žalosno da je grad postao “grad slučaj” kad je riječ o korupciji, problemu rada Centra za socijalnu skrb.. To je sigurno sada veliki uteg, pogotovo pred ove lokalne izbore i zato pozivamo naše sugrađane da pročitaju je tko će biti iz HSS-a na listi, da pročitaju što predlažemo i da izaberu ljude koji nemaju iza sebe afera i koji nisu javni novac trpali u svoje privatne džepove. Pozivam da glasaju za one koji će napraviti jedan grad koji će biti grad ljudi.
    Jer, lijepo je imati i cestu i vodoskok, ali grad su ljudi. Grad mora živjeti i mora se pomladiti.

    Mislim da se kroz kvalitetno obrazovanje, kvalitetna nova radna mjesta, zelena radna mjesta koja i promoviramo jer se mogu realizirati putem europskih sredstava, a mi nemamo ni jedan projekt takvog tipa u gradu.
    Naše institucije i Industrijski park se moraju fokusirati prema zelenim radnim mjestima i da pokušamo, prije svaga, pomoći obrtnicima koji trenutno posluju u gradu Nova Gradiška. Njima je sada zbog Covid krize preteško, teško sklapaju kraj s krajem i ukoliko grad intenzivnije ne pomogne obrtnicima i malom i srednjem poduzetništvu, isto tako i na nivou županije, onda će teško biti sačuvati i opostojeća radna mjesta, a kamoli otvoriti nova.

    Naravno da smo mi iz HSS-a posebno osjetljivi na pitanja poljoprivrede i naših OPG-ova. Zašto nisu raspisani natječaji za državna poljoprivredna zemljišta..? Veliki broj OPG-a se želi širiti. Stočari nemaju dovoljno hrane, proizvođači mlijeka također što je jedna od rak rana naše poljoprivrede, pogotovo u Slavoniji. Ostali su sirovinska baza što nije dobro i zato je nužno izgraditi slkadišne i prerađivačke kapacitete i pomoći našim OPG-ima na pripremi projekata. Grad može platiti svakom OPG-u sa područja Nove Gradiške da napravi projekt, projektnu dokumentaciju i pomoći im oko kandidature za europska sredstva jer jedino na taj način možemo dići proizvodnju i sačuvati poljoprivrednike u ovome kraju. Nadam se da nam je to svima cilj, a ne da se ljudi iseljavaju.”