Naslovnica GRAD POPULARNO ŠIMUNOVO I TRADICIJSKA SLAVONSKA PJESMA ZATVORILI 27. NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO /PHOTO/

POPULARNO ŠIMUNOVO I TRADICIJSKA SLAVONSKA PJESMA ZATVORILI 27. NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO /PHOTO/

695
0
Podijeli objavu

Kao i svake godine, 27. Novogradiško glazbeno ljeto završilo je u nedjelju u pravom tradicionalnom slavonskom štihu i folkloru.

Prepun centar grada opet je okupila slavonska glazba, ali i spomen na Josipa Pintarića Pucu čije su pjesme na početku večeri izvodili Gradski orkestar Nova Gradiška uz goste Tamburaški orkestar KUD-a “Tamburica” SPS i Pjevačku skupinu “Aurora”, a slavonskom pjesmom pridružili su im se i Dijana Deanović, Domagoj Kekez, Slavko Mikulić i Matej Predojević Petrić.

Kao što smo imali prilike doživjeti mnoštvo izvođača svake večeri ni nedjelja nije ni malo zaostajala. Tako je uz spomenute nastupila reprezentacija izvođača “Šimunovo” na čelu s Šimom Jovanovcem.

Poslije domaćih snaga na scenu su stupile legende hrvatske tamburaške glazbe Šima Jovanovac i Mariju Pavković Snaša i započeli spektakl Šimunovo uz TS Žeteoce, vokalnu skupinu “Art Voice”, Ivana Štivića i Ličke drvosječe.

Izvodivši mnoge tamburaške hitove pokazali su da prava “Bećarska škola” nije izumrla i da ima i stariju ali i mladu publiku koji su na kraju koncerta otplesali ispred pozornice veliko kolo.

Iako je, nažalost, Zvonko Bogdan bio spriječen zbog zdravstvenog stanja i publika se veselila njegovom nastupu organizatori ovogodišnjeg NG ljeta su su se pobrinuli za odličnu alternativu i na sjajan način priveli kraju manifestaciju koja je odavno prevazišla loklne razmjere i pretvorila Novu Gradišku u glazbenu “Meku” Hrvatske, eli i regije.

Program i press konferenciju je vodio Silvije Stilinović.

Tekst i foto: Dejan Ivanković / novavgradiska.eu