Naslovnica OPĆINE ČITANJEM DO ZVIJEZDA: ODRŽANO ŽUPANIJSKO NATJECANJE

ČITANJEM DO ZVIJEZDA: ODRŽANO ŽUPANIJSKO NATJECANJE

502
0
Podijeli objavu

OŠ I. G. Kovačića, Staro Petrovo Selo bila je domaćin ovogodišnje županijske razine natjecanja Čitanjem do zvijezda. Natjecanje su 2009. godine pokrenuli školski knjižničari osnovnih i srednjih škola Međimurske županije kao projekt poticanja čitanja i razvijanja kulture čitanja.

Na natjecanju je u kategoriji Kviz znanja sudjelovalo 9 osnovnih škola (OŠ „Sikirevci“ Sikirevci, OŠ „Bogoslav Šulek“, OŠ „Ivana Brlić-Mažuranić“ i OŠ „Ivan Goran Kovačić“ iz Slavonskog Broda; OŠ I. G. Kovačića, Staro Petrovo Selo, OŠ „Matija Gubec“ Cernik, OŠ „Ljudevit Gaj“ Lužani, OŠ Sibinjskih žrtava, Sibinj i OŠ „Mato Lovrak“ Nova Gradiška) te Obrtničko-tehnička škola iz Slavonskog Broda.

Pet škola prijavilo se za natjecanje u kategoriji Kreativni uradak.

U kvizu znanja najuspješnija je bila ekipa iz OŠ „Sikirevci“ s osvojenih zavidnih 127 bodova od mogućih 135 (mentorica Jelena Bratanić) te se tako, uz učenike iz OŠ „Matija Gubec“ iz Cernika koji su osvojili 108 bodova (mentorica Monika Kovarbašić), plasirala na državnu razinu natjecanja.

U natjecanju predstavljanja kreativnog uratka najuspješnija je bila Ivona Knežević iz OŠ „Matija Gubec“ Cernik koja sa svojom mentoricom Monikom Kovarbašić odlazi na državno natjecanje u Čakovec, a u revijalnom dijelu natjecanja svoj rad predstavit će Rita Pavković iz OŠ „Ivan Goran Kovačić“ iz Slavonskog Broda (mentorice Blanka Rajšić i Marija Matić).

Za sve učenike i mentore izdavačka kuća Školska knjiga pripremila je prikladne poklone, a izdavačka kuća Alfa počastila nas je književnim susretom sa spisateljicom za djecu i mlade Nadom Mihoković-Kumrić.

Natjecanje je prošlo u ugodnom i prijateljskom ozračju.

Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli u organizaciji ovoga natjecanja!

Pripremila Ivana Volarić