Naslovnica GRAD TZGNG – PREDSTAVLJEN PROJEKT NG e-bike TOURS i iNFO TOČKA

TZGNG – PREDSTAVLJEN PROJEKT NG e-bike TOURS i iNFO TOČKA

363
0
Podijeli objavu

Turistička zajednica grada Nova Gradiška, 23. travnja u 12 sati, svečano je otvorila i predstavila svoje projekte Ng e- bike tours i iNFO točku.

Projekti su započeli 2022. godine, a u sklopu projekata nabavljeno je 16 električnih bicikala, 8 električnih romobila, 3 punionice, digitalni info totem, ugrađen je sustav za naplatu i praćenje i mobilna aplikacija s dvije turističke rute.

Projekt NG e- bike tours upotpunjuju rute pod nazivom „Započni avanturu – istraži Novu Gradišku“ koje turistima i Novogradiščanima pružaju zanimljive informacije, anegdote i crtice iz života značajnih ljudi iz prošlosti našega grada. Prva ruta je gradska, sastoji se od 21 točke, dok je druga predviđena za upoznavanje i istraživanje prirodnog okruženja i vodi posjetitelje preko brda Slavča do srednjovjekovnog Cernika.

Ukupna vrijednost projekta je 502.000,00 kuna, odnosno 66.600,00 €, a financiran je iz Fonda za turistički nerazvijena područja i kontinent i sredstvima Grada Nova Gradiška. Napomenuli bismo da je 6 novogradiških tvrtki i obrtnika bilo izravno uključeno u projekt, što ukazuje na važnost povlačenja sredstava iz fondova te pokazuje koliku korist od ovakvih projekata ima čitava zajednica.

Cilj projekata je privući posjetitelje i omogućiti im istraživanje naše destinacije na ekološki prihvatljiv način te doprinijeti održivom razvoju kroz zelenu i digitalnu tranziciju. Zahvaljujemo Hrvatskoj turističkoj zajednici, Turističkoj zajednici Brodsko-posavske županije i Gradu Nova Gradiška jer su prepoznali važnost ovakvih projekata i podržali ih.

Zahvalu želimo uputiti i našim suradnicima u realizaciji projekta: Motionplay agenciji, Trgovini i servisu Krajačić, Lim-mont d.o.o., ABAco, Reklam Art, tvrtka Rineo, tvrtka IDDI, Gradskom muzeju Nova Gradiška i tvrtki Eko Kong.

Projekt ćemo nastaviti nadograđivati, u planu je nabava još tri punionice, kako bismo još bolje povezali sve točke grada.

Turistička zajednica grada Nova Gradiška

direktorica Dinka Matijević, mag. oec.