Naslovnica GRAD OBILJEŽILI MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV ZLOUPORABE DROGA

OBILJEŽILI MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV ZLOUPORABE DROGA

124
0
Podijeli objavu
Izvor: Udruga "Pozitiva" NG i Marko Ćosić - Grad NG

Koordinacijsko tijelo za prevenciju ovisnosti i Vijeće za prevenciju kriminaliteta Grada Nove Gradiškeobilježili Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama – 26. lipnja.

S ciljem podrške djelatnicima i korisnicima Doma za ovisnike „Zajednica Susret“ na Ivanovcu i jačanja suradnje u borbi protiv ovisnosti na lokalnoj razini, članovi Koordinacijskog tijela za prevenciju ovisnosti i Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Nove Gradiške, s predsjednicima mr. Ljiljanom Lukačević, spec. kliničke psihologije i Markom Ćosićem, mag.cin., posjetili su Terapijski centar Ivanovac te sudjelovali  na Okruglom stolu koji je  26. lipnja u Okučanima organizirala Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“ u partnerstvu s Domom za ovisnike „Zajednica Susret“ u okviru njihovog projekta „Neću biti ROBot“.

Inicijativi informiranja i upozoravanja javnosti na rastući problem zlouporabe droga te  ozbiljne rizike za zdravlje uslijed poliuporabe psihoaktivnih tvari  i snažnih novih sintetičkih tvari koje se i dalje pojavljuju, pridružili su se i ove godine postavljanjem info-punkta s edukativnim letcima i plakatima u čekaonici i knjižnom-kutku Psihijatrijske službe novogradiške Bolnice. 

Koordinacijsko tijelo za prevenciju ovisnosti i Vijeće za prevenciju kriminaliteta Grada Nove Gradiške u prigodi Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama – 26. lipnja  informiraju  građane da je Hrvatski zavod za javno zdravstvo pokrenuo web stranicu Portal o ovisnostima, dostupan na   poveznici ovisnosti.hzjz.hr., koji na jednostavan i razumljiv način pruža  informacije o ovisnostima i područjima suzbijanja ovisnosti, a sadrži i mapu kontakata institucija i organizacija koje se bave problematikom ovisnosti u Hrvatskoj kojima se građani mogu obratiti za savjet ili pomoć, ako oni sami ili netko njima blizak ima problem s ovisnošću. Otvorena je i nacionalna Info linija za ovisnosti HZJZ-a putem koje se mogu dobiti informacije o kontaktima ustanova i organizacija kojima se može obratiti za pomoć te o uslugama koje iste provode. Info linija je dostupna radnim danom od 9 do 16 sati, a potrebne  informacije  mogu se dobiti: pozivanjem besplatnog broja 0800 2000 70 ,  upućivanjem poziva, SMS, WhatsApp ili Viber poruka na broj 091 4683 070 te  e-mailom na [email protected].