Naslovnica GRAD OVE GODINE UPITNO NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO

OVE GODINE UPITNO NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO

1423
0
Podijeli objavu

Posljedično epidemiji korona virusa i mjerama Nacionalnog stožera upitno je hoće li se ove godine održati tradicionalno Novogradiško glazbeno ljeto. Naime, za ovu godinu je bilo najavljeno još bogatije Novogradiško gazbeno ljeto.

Kao što znamo, NG glazbeno ljeto je manifestacija koja svake godine okupi daleko veću koncentraciju posjetitelja od svih drugih događaja u Novoj Gradiški. Kroz glazbene, kulturne, gospodarske i zabavne sadržaje u centru grada, u tjednu održavanja samih koncerata i popratnih sadržaja kroz grad prođu desetci tisuća posjetitelja.

Prema riječima gradonačelnika Nove Gradiške Vinka Grgića, kako sada stvari stoje, samo čudo u obuzdavanju pandemije koronavirusa bi moglo omogućiti okupljanje većeg broja ljudi bez epidemiološke mjere razmaka među ljudima.

Iako su ugovori potpisani sa glazbenicima i plaćeni treba pričekati i vidjeti koliko će se pandemija do kolovoza uspjeti obuzdati.

Ako ove godine ne bude Novogradiškog glazbenog ljeta ugovori sa izviđačima će se prolongirati za narednu godinu.

Također i direktorica gradske Turističke zajednice Nova Gradiška Dinka Matijević kaže da postoji i naputak Hrvatske turističke zajednice da se ne organiziraju masovnije manifestacije, kao što je i Novogradiško glazbeno ljeto, na kojoj bude u jednoj večeri i deset tisuća ljudi.

Naravno, navedena situacija se odnosi na mjere koje su sada na snazi. Pratit će se razvitak epidemiološke situacije i svi se nadamo da neće doći prvi puta do obustavljanja ove najveće i najpoznatije novogradiške manifestacije u godini, te da se neće prekinuti tradicija i kontinuitet.

Foto: Dejan Ivanković (novagradiska.eu arhiva)