Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti U ZADNJA 24 SATA BEZ NOVOZARAŽENIH U ŽUPANIJI – JEDNA OSOBA PREMINULA

U ZADNJA 24 SATA BEZ NOVOZARAŽENIH U ŽUPANIJI – JEDNA OSOBA PREMINULA

591
0
Podijeli objavu

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije nije potvrđen nijedan novi pozitivni nalaz osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2.

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako i dalje iznosi 11.898.

Tijekom mjeseca svibnja potvrđene su ukupno 873 nove zaražene osoba na području Brodsko-posavske županije što predstavlja smanjenje u odnosu na mjesec travanj (1.952) od 55 %.

Trenutna 7-dnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 29, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 109.

U zadnja 24 sata preminula je jedna osoba u slavonskobrodskoj Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević” (M – 1938.).

Ukupan broj preminulih osoba od COVID-19 na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 237.

Hospitalizirano je ukupno 39 osoba (4 osobe manje nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 32 osobe, a u novogradiškoj bolnici 7 osoba. Na respiratorima je 10 hospitaliziranih osoba (3 osobe više nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 9 osoba, a u novogradiškoj bolnici 1 osoba.

Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 340 osoba (17 osoba manje nego prethodni dan).

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane koji se žele cijepiti protiv COVID-19 da se jave i predbilježe kod svog obiteljskog liječnika kako bi pravovremeno bili obaviješteni o terminu i mjestu cijepljenja.

Izvor: Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije