Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti BROĐANI OTVORILI SEZONU RONJENJA NA KVARNERU /PHOTO GALERIJA/

BROĐANI OTVORILI SEZONU RONJENJA NA KVARNERU /PHOTO GALERIJA/

1418
0
Podijeli objavu

Nova generacija ronilaca uspješno položila tečaj ronjenja i otvorila sezonu u Ronilačkom centru u Selcu.

Još jedna generacija ronioca uspješno je završila tečaj ronjenja za R1 i R2 kategoriju u organizaciji slavonskobrodskog Kluba podvodnih aktivnosti Marsonia. Završnica je održana u Ronilačkom centru ‘Mihurić’ u Selcu kod Crikvenice, gdje su upravo Brođani otvorili novu sezonu ronjenja…

SELCE, CRIKVENICA – Sve ljepote i opasnosti morskih dubina za svakog su ronioca izazov i avantura. Zato je ronjenje više od sporta. Ovogodišnju sezonu istraživanja morskih dubina otvorili su na Kvarneru, točnije u crikveničkom akvatoriju – ronioci iz Slavonskog Broda, članovi Kluba podvodnih aktivnosti Marsonia. I to u Ronilačkom centru ‘Mihurić’ u Selcu.

Ujedno je održana i završnica tečaja ronjenja u organizaciji brodskog Kluba podvodnih aktivnosti. Tečaj za početnu kategoriju prema normama CMAS međunarodne ronilačke asocijacije i propisima Hrvatskog ronilačkog saveza položilo je sedmero polaznika, od čega pet žena te ujedno postali i članovi HRS-a i KPA Marsonia. To su Ana Rendulić, Ana Kruljac, Željka Pospišil, Ivana Pospišil, Iva Petrak, Ivica Vlašić te Igor Majdandžić koji je proglašen i najboljim tečajcem ove generacije. Oni su sa svojim instruktorima zaronili na dubinu do ovom kategorijom dopuštenih 20 metara. Tečaj ronjenja za ronioce s dvije zvijezde (R2) položili su Tamara Dilber iz Osijeka i Dražen Herger iz Vinkovaca, oboje članovi brodskog KPA Marsonia.

Svojim su polaznicima zadovoljni njihovi instruktori, posebno činjenicom da je ova generacija brojnija djevojkama što sam potvrđuje kako ronjenje nije rezervirano samo za muškarce.

  • “Velika hvala voditelju Daliboru Tomičeviću na iznimnoj požrtvovnosti, strpljenju i sjajnoj organizaciji cijelog tečaja; također, srdačna zahvala i instruktorima Ines Pavušin, Ivanu Matoku i Deliboru Jakičiću na strpljivosti, razumijevanju, riječima ohrabrenja, prijateljstvu i nevjerojatnoj energiji koju su nam nesebično dali. Zahvala i iskusnim roniocima viših kategorija koji su pružili veliku pomoć organizaciji kao i predsjedniku kluba Robertu Kalanju!” – napisali su tečajci na službenoj FB stranici KPA Marsonia.

Brodski ronioci zadovoljni su i uvjetima u kojima je održana završnica tečaja ronjenja, a ujedno i otvorena sezona u Selcu. Pratilo ih je toplo vrijeme, uz mirno more, bez vjetra i valova, a i domaćini iz DC Selce su im osigurali sve potrebno za ronjenje.

Najavljuju i nova stažna ronjenja, već ovaj vikend su u Rogoznici, a početkom lipnja i u Ronilačkom centru na otoku Rabu; kao i niz ekoloških akcija, jer – ronioci nisu samo istraživači dubina, nego i društvu korisni članovi u očuvanju čistoće okoliša, naših rijeka i mora, a kad zatreba i spasioci u poplavama i drugim kriznim situacijama.

Ivica Vlašić
podvodne fotografije: KPA Marsonia