Naslovnica GRAD NAKON NEW YORKA i OPATIJE, ZDRAVKO ČOLIĆ VIŠE OD TRI SATA PJEVAO...

NAKON NEW YORKA i OPATIJE, ZDRAVKO ČOLIĆ VIŠE OD TRI SATA PJEVAO U NOVOJ GRADIŠKI /VIDEO + PHOTO GALERIJA/

1109
0
Podijeli objavu

Treća večer večer ovogodišnjeg izdanja Novogradiškog glazbenog ljeta priuštila je publici do sada neviđen program. Prva i druga večer su bile odlične, no ova je zasigurno bila “šlag na torti”.

Uz tradicionalni festival ‘Djeca pjevaju hitove’ i nastupe Plesnog studija Marine Mihelčić i grupe ‘Ljubavnici’, unutar svjetske turneje, nakon nedavno održanih koncerata u New Yorku, potom u Opatiji, na novogradiški stage napokon je došao Zdravko Čolić.

Nakon Dubioze kolektiv, Električnog orgazma i Halida Bešlića, Čolić je zaokružio jednu sadržajem i kvalitetom najbolje Novogradiško glazbeno ljeto, sad možemo već reći i u povijesti.

Iako su se nad Novom Gradiškom cijelu večer nadvili kišni oblaci, kiša je počela na sreću padati u drugoj polovici koncerta što nije obeshrabrilo više od 20 tisuća posjetitelja iz grada i regije da posjete ovaj najveći glazbeni događaj novogradiškog kraja i okolne regije.

No, uz energičnog Čolu i njegove bezvremenske hitove nije bilo teško držati kišobrane, pa ni kisnuti.

Kako samo znaju prave legende i profesionalci, na sebi svojstven način, Zdravko Čolić je održao koncert u trajanju od 3 sata i 20 min. uz pauzu od 10 minuta koje su upotpunile dame iz njegovog pratećeg benda koje su uz električne gudačke instrumente odsvirale kombinaciju melodija njegovih hitova.

Kako i doliči trećoj večeri NG ljeta, početak koncerta obilježio je spektakularni vatromet.

Protekle tri večeri još jednom su dokazale važnost ove najveće novogradiške manifestacije kakvu imaju samo rijetki gradovi, uglavnom puno veći. Tako da je Nova Gradiška, kako je Čolić napisao na svojoj službenoj web stranici ovih postala “Velika Gradiška”.

Također, treba istaknuti da je ova manifestacija od iznimnog značaja za turizam grada i mnoge gospodarstvenike, ugostitelje, male djelatnosti, OPG-e jer je ovih dana Novom Gradiškom prošlo više desetaka tisuća ljudi što je od iznimnog i ekonoskog interesa, te je na taj način zainteresiranim građanima ponuđeno da se u okviru ovog događaja i poslovno involviraju.

Večeras, kao i uvijek četvrtog dana u nedjelju, završava ovogodišnje Novogradiško glazbeno ljeto, a zatvorit će ga nastupi Gradskog orkestra Nova Gradiška i Tamburaškog sastava ‘Satir’.

Foto: Dejan Ivanković /novagradiska.eu/ – konert Zdravka Čolića i Stjepan Mirković /MotionPlay/ – ‘Djeca pjevaju hitove’ i koncert grupe ‘Ljubavnici’

Video i tekst: Dejan Ivanković / /novagradiska.eu/